Θα προσγειωθούν και οι μεγάλοι…

Ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο, περνούν από οικονομική κρίση, βασικά λόγω του κορωνοϊού. Κάποια στιγμή ο κορωνοϊός θα τελειώσει και θα επανέλθουν όλα στην κανονικότητα, πλην του ποδοσφαίρου μας, και γι’ αυτό είμαι σίγουρος κατά 99%. Αφήνω 1% για παν ενδεχόμενο. Δεν ξέρεις, καμία φορά γίνονται και θαύματα.

Στην Κύπρο, κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι είμαστε η Μέκκα του ποδοσφαίρου και ξεφύγαμε. Κυρίως οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες μας, πίστεψαν ότι μπορούσαν να τα έχουν όλα δικά τους αν κέρδιζαν ένα πρωτάθλημα ή αν είχαν μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν αντιλήφθηκαν όμως ότι τα έξοδα έτρεχαν, τα χρέη μεγάλωναν. Πάρτε για παράδειγμα τον ΑΠΟΕΛ που βρίσκεται στα 20 περίπου εκατομμύρια από κάτω! Για να βγει από πάνω, θα περάσουν χρόνια. Μέχρι τότε, μόνο με άκρως νοικοκυρεμένο οικονομικά προγραμματισμό θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του.

Το ίδιο ισχύει και για κάποιες άλλες ομάδες από το γκρουπ των μεγάλων. Αυτές οι ομάδες δεν εξαρτώνται από τους μετόχους, αλλά βασικά από ένα και μόνο άτομο (καλημέρα κύριε Κίρζη). Σιγά-σιγά θα προσγειωθούν οι ομάδες μας. Ήδη κάποιες από αυτές άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται στην ημικατεχόμενη Κύπρο, στη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και όχι στο Λονδίνο ή το Παρίσι. Χρήμα τέλος, τα χρέη δεν τελειώνουν, θα χρειαστούν χρόνια, οπόταν είναι αναπόφευκτο να αντιληφθούμε τη σκληρή πραγματικότητα τού ποιοι ακριβώς είμαστε σε αυτό τον δύσκολο κόσμο του ποδοσφαίρου…