«Θα ήμασταν τέταρτοι αν τα πλέι οφ ξεκινούσαν με μηδέν βαθμούς»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Τσέντομιρ Γιανέφσκι μετά τη νίκη στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με 2-1 επί της ΑΕΛ κι ενόψει του τελικού κυπέλλου.

Αναλυτικά ανέφερε…

«Ήταν η τελευταία αγωνιστική. Κερδίσαμε και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους συνεργάτες μου, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα από μόνος μου. Πήραμε 13 βαθμούς από τους 30 στα πλέι οφ. Αν ξεκινούσαμε τα πλέι οφ με μηδέν βαθμούς όλες οι ομάδες, θα ήμασταν τέταρτοι όμως τερματίσαμε έκτοι όπως ξεκινήσαμε.

Η σημερινή νίκη όπως και οι προηγούμενες μας δίνουν ώθηση για τον τελικό κυπέλλου. Για αυτό είπα στους παίκτες μου να τελειώσουν με νίκη το πρωτάθλημα, για να έχουμε καλή ψυχολογία στον τελικό. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, στο δεύτερο ημίχρονο όχι τόσο. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Καλή συνέχεια στην ΑΕΛ στην επόμενη σεζόν».

Για το τι άλλαξε στον Ολυμπιακό: «Όταν ήρθα είχα μερικές πληροφορίες για την ομάδα. Το πρώτο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν σημαντικό. Έπρεπε να κερδίσουμε και σιγά-σιγά πείσαμε τους παίκτες πως αυτά που κάναμε ήταν σωστά. Έτσι, πίστεψαν στις δυνάμεις τους. Όταν ήρθα, η ομάδα δεχόταν πολλά γκολ κι έτσι έπρεπε να βάλουμε τα θεμέλια σε αυτόν τον τομέα για να ξεκινήσουμε. Κάποιοι παίκτες είναι γρήγοροι, κάποιοι είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια. Έπρεπε να βρούμε μια ισορροπία και τη βρήκαμε».