«Θα αξιολογήσουμε το αίτημα της ΑΕΛ. Δεν μας άρεσαν κάποια πράγματα που είδαμε σε άλλα παιχνίδια…»

Θέση για τα προβλήματα και τις αντιδράσεις σχετικά με την διαιτησία πήρε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης (Super Sport FM). Ο Δημήτρης Χριστοφόρου σχολίασε και το αίτημα της ΑΕΛ για κάθοδο ξένων διαιτητών στο VAR.

Τα σχετικά αποσπάσματα:

Για την εισήγηση της ΑΕΛ: «Το κομμάτι της διαιτησίας δεν είναι ανεξάρτητο από το αγωνιστικό. Τα πυρά είναι και εκ των έσω αν έχει ακούσει κανείς τον Μάζιτς. Άρα δεν είναι οι ομάδες που φταίνε, ούτε οι δημοσιογράφοι αλλά το γεγονός που δεν αρχίσαμε πολύ καλά το πρωτάθλημα. Έχουμε VAR και τα πράγματα δεν διορθώνονται. Δώσαμε πίστωση χρόνου πέρσι και συγχωρέσαμε λάθη που έγιναν. Φέτος είμαστε στη δεύτερη χρονιά και πρέπει να είμαστε πιο αυστηρή. Τώρα αν η λύση είναι η αυτή που προτείνει η ΑΕΛ, θα εξεταστεί από το Δ.Σ. της Ανόρθωσης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας είναι πολύ πιο θυμωμένος από όσα ακούστηκαν και λέχθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση των διαιτητών με παράγοντες και αυτό λέει πολλά. Μια συνάντηση για την οποία αντιδράσαμε γιατί έγιναν σοβαρές καταγγελίες και δεν υπήρξε τοποθέτηση».

Για τα προβλήματα διαιτησίας: «Οι υπεύθυνοι για να εφαρμόζουν τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου είναι οι διαιτητές. Εκείνο που ενοχλεί είναι η αδυναμία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να εφαρμοστούν με τον ίδιο τρόπο τους κανονισμούς και τις αποφάσεις όπως σε άλλες περιπτώσεις. Εμείς από το βράδυ μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό είχαμε πει κάποια πράγματα που δεν είχαν να κάνουν σε τίποτα με τον δικό μας αγώνα, αλλά με πράγματα που παρατηρούμε να γίνονται σε άλλα παιχνίδια και δεν αρέσουν. Κι η προηγούμενη Δευτέρα ήταν χαρακτηριστική».