Τέτι: Η καλή εμπειρία στον ΑΠΟΕΛ, ο Τάμαρι, ο Βαλακάρι και οι ωραίες αναμνήσεις

Συνέντευξη με μεγάλο μέρος της αφιερωμένο στον ΑΠΟΕΛ παραχώρησε στον γνωστό συμπατριώτη του δημοσιογράφο Τζιανλούκα ντι Μάρτσιο ο πρώην τεχνικός διευθυντής των γαλαζοκιτρίνων, Ντομένικο Τέτι.

Διαβάστε όσα ανέφερε…

H τελευταία σου εμπειρία ήταν με τον ΑΠΟΕΛ. Πήρες πρωτάθλημα και δέκα βαθμούς στον όμιλο του Europa League. «Μετά το πρωτάθλημα προκριθήκαμε και παίξαμε καλά στο Europa League, πήραμε αποτελέσματα με σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Θυμάμαι τον Άγιαξ στα προκριματικά και τη νίκη επί της Σεβίλλης που αργότερα πήρε το τρόπαιο».

Για τη φετινή κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ: «Δεν ξέρω τα εσωτερικά γεγονότα αυτή τη σεζόν αλλά είναι μια ομάδα που ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, η τεχνική ηγεσία πρέπει να βρει τη δύναμη να αντιδράσει ώστε η σεζόν να πάει καλά».

Τι σου άφησε η εμπειρία ΑΠΟΕΛ: «Μια καλή εμπειρία, πέραν από τα αποτελέσματα επειδή ο ΑΠΟΕΛ είναι καλά γνωστός στην Ευρώπη και στο παζάρι επίσης, το σκάουτ μπορεί να αναπτυχθεί παρακολουθώντας πολλούς παίκτες από πολλά πρωταθλήματα. Το να δουλέψεις με παίκτες από 12 και περισσότερες εθνικότητες ήταν πρόκληση αλλά τελικά απέφερε καρπούς γιατί η πραγματικά πιο δύσκολη πρόκληση ήταν να κτιστεί ένα πειθαρχημένο και με σωστή νοοτροπία γκρουπ».

Ποιες καλές αναμνήσεις ξεχωρίζεις; «Το τεράστιο πάθος των Κυπρίων για το ποδόσφαιρο. Ένα έθνος όχι καλά γνωστό στο κοινό, αλλά όχι υποτιμημένο. Ένα εκατομμύριο κάτοικοι, πολλές ομάδες, ευρωπαϊκές συμμετοχές και πολύ πάθος για το άθλημα, προοπτική που δεν βρίσκεις εύκολα σε άλλες μικρές χώρες. Υπάρχουν πολλοί ξένοι στην ομάδα, όλο και περισσότερες ομάδες παίζουν στην Ευρώπη και αυτό ανεβάζει το επίπεδο. Αν η Κύπρος συνεχίσει να δουλεύει προσεκτικά στα νεαρά ταλέντα θα μπορούσε να κτίσει με την πάροδο των χρόνων σπουδαία προοπτική ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή σκηνή».

Για παίκτες που ξεχώρισε: «Περισσότεροι από ένας. Θα έλεγα τον Βαλακάρι της Πάφου, θα παίξει σε πρωτάθλημα με περισσότερο πρεστίζ. Έχει τεχνική, φυσική κατάσταση και ικανότητες που θα φανούν περισσότερο στο Euro όπου η Φινλανδία θα παίξει για πρώτη φορά. Ο Τάμαρι του ΑΠΟΕΛ πήρε στο Βέλγιο στη Λέουβεν. Αν βελτιωθεί στην αποτελεσματικότητα και την ομαδικότητα θα μπορεί να κάνει περαιτέρω βήμα».