Τέταρτο κρούσμα στον Ολυμπιακό – Αναβλήθηκαν δύο παιχνίδια

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά τα ταξίδια του Ολυμπιακού σε Βαρκελώνη και Λιόν για τα ματς με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν

H KΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε σήμερα (16/11) και τέταρτο κρούσμα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να στείλει στην ΓΓΑ επιστολή, ζητώντας οδηγίες για τα ταξίδια σε Βαρκελώνη και Λιόν.

Η εισήγηση της ΓΓΑ στους ερυθρόλευκους είναι για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας να μην πραγματοποιηθούν τα ταξίδια αυτά, με αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν για την 9η και 10η αγωνιστική αντίστοιχα, να αναβληθούν από τη Euroleague.

Θα πρέπει να τονιστεί πως και στις δυο χώρες που έπρεπε να ταξιδέψουν οι ερυθρόλευκοι (Ισπανία και Γαλλία), υπάρχουν πολλά κρούσματα κορονοϊού σε καθημερινή βάση, παίρνονται πολύ αυστηρά μέτρα από τις κυβερνήσεις τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν θα ήταν συνετό να παρθεί τέτοιο ρίσκο.

Επίσης, οι ερυθρόλευκοι μπορεί να υποχρεώνονταν σε καραντίνα στις χώρες αυτές. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο για όλη την αποστολή, αν επιβεβαιωνόταν και άλλο θετικό κρούσμα στην ομάδα, διότι δεν αποκλείεται να μην μπορούσαν στη συνέχεια να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν στη βάση τους. Επομένως συνέβη το λογικό και το προφανές με την αναβολή των δυο αγώνων.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόσφατα (26 Οκτωβρίου) είχε ακυρωθεί και το ταξίδι του Προμηθέα για την Σλοβενία ενόψει του αγώνα με την Τσεντεβίτα – Ολίμπια, καθώς τρία μέλη είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, ενώ λόγω κρούσματος στον Παναθηναϊκό δεν είχε γίνει το ταξίδι του τριφυλλιού για τον αγώνα με τη Ζενίτ στη Ρωσία στις 29 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

“Η EuroLeague Basketball ανακοινώνει τις ακόλουθες αλλαγές στο καλεντάρι σε ό,τι αφορά τη regular season 2020-21.

Η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα λόγω της εθνικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, η οποία την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών που απαιτούνται για να αγωνιστεί.
Η αναμέτρηση Βιλερμπάν– Ολυμπιακός που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα λόγω της εθνικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, η οποία την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών που απαιτούνται για να αγωνιστεί”.