Τέλος στα… πειράματα

Σε μια σειρά δυνατών φιλικών αγώνων εισήλθε από χθες Κυριακή η ΑΕΚ, παιχνίδια που θα βοηθήσουν τον Νταβίντ Κανέδα να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα για τις δυνατότητες της ομάδας του, αλλά και για να διακρίνει κενά, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν μέσα από τις μεταγραφές που θα γίνουν.

Ο χθεσινός αγώνας με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και τα παιχνίδια που έπονται με ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακό και ΑΕΛ αναμένεται να βοηθήσουν τον Ισπανό τεχνικό να μετρήσει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδα του ενόψει του νέου μαραθωνίου που αρχίζει σε τρεις εβδομάδες.

Ουσιαστικά, από χθες η ΑΕΚ μπήκε στο στάδιο του μονταρίσματος και λογικά από εδώ και μπρος ο Κανέδα αναμένεται να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που προορίζει ως βασικούς, αναμένοντας ταυτόχρονα και τις μεταγραφικές προσθήκες.

Από τη στιγμή που ο Γκολομπάρτ είναι εκτός πλάνων, θεωρείται βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα ενισχυθεί με έναν αριστεροπόδαρο στόπερ, ενώ οι κιτρινοπράσινοι αναμένεται να κινηθούν και για την απόκτηση ενός μέσου με οργανωτικά καθήκοντα, μιας και ο Χέφελ επιθυμεί να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Παράλληλα, η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση και στα φτερά της επίθεσης. Αυτές αναμένεται πως θα είναι οι 3-4 βέβαιες προσθήκες που θα γίνουν, με την ελπίδα οι παίκτες που θα αποκτηθούν να ενταχθούν πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Να σημειωθεί ότι χθες, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έδωσε δυνατό φιλικό με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, ο Νταβίντ Κανέδα συγκέντρωσε το πρωί τους ποδοσφαιριστές του στο βοηθητικό γήπεδο και τους προπόνησε σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς, κάτι σαν ξεμούδιασμα.