Τελευταίος στα στατιστικά!

Το ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να αλλάξει εικόνα με την επανέναρξη

Τις τελευταίες μέρες, διάφορες ανακοινώσεις κάνουν λόγο ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι η κορυφαία ομάδα της Κύπρου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ωστόσο, η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων μαζί με την τεχνική ηγεσία θα πρέπει να αντικρίσουν κατάματα και με ρεαλισμό την εξαιρετικά άσχημη για την ομάδα σημερινή κατάσταση. Και να δουν πώς μπορούν να διορθώσουν τα πράγματα, ώστε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να παρουσιαστεί ένας νέος ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο.

Δυστυχώς για τον κόσμο της ομάδας, τα στατιστικά στοιχεία μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές επιβεβαιώνουν ότι παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα σε όλες τις γραμμές, από την άμυνα μέχρι την επίθεση. Βασικά αυτή τη στιγμή οι γαλαζοκίτρινοι είναι τελευταίοι σε όλα. Και, βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαία η 11η θέση που κατέχει στη βαθμολογία.

12ος στον επίθεση!

Στον πίνακα με τις επιθετικές γραμμές, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην τελευταία θέση (12ος) με μόλις τρία γκολ, δηλαδή 0,6 ανά αγώνα. Μια ομάδα η οποία θέλει να διακριθεί και να φθάσει ψηλά έχει συνήθως μέσο όρο τερμάτων δύο ανά αγώνα.

11ος στην άμυνα

Η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχει δεχθεί εννέα τέρματα, δηλαδή 1,8 κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό σαφώς κι έχουν κάτω από ένα τέρμα μέσο όρο ανά αγώνα.

Τι θα αλλάξει;

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να παρουσιαστεί εντελώς διαφορετικός αν θέλει να προλάβει το τρένο της διάκρισης για τη φετινή χρονιά. Η άμυνα θα πρέπει να δέσει ακόμη περισσότερο. Η μεσαία γραμμή να κόβει, αλλά παράλληλα να μοιράζει παιχνίδι και οι επιθετικοί να αρχίσουν να δημιουργούν και να σκοράρουν. Ποιες κινήσεις θα κάνει ο Σωφρόνης Αυγουστή για να πετύχει την αλλαγή; Θα το δούμε στο γήπεδο. Το σίγουρο είναι ότι στον Αρχάγγελο τις τελευταίες μέρες γίνεται σκληρή δουλειά από την προπονητική ομάδα στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Από εκεί και πέρα, ο κάθε παίκτης δουλεύει ξεχωριστά για να βελτιώσει τις επιδόσεις του.