Τα σωματεία δεν θέλουν εισπράξεις;

Είναι γνωστό σε όλους το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα σχεδόν τα σωματεία μας.

Από τη μία ο κορωνοϊός και από την άλλη τα οικονομικά προβλήματα, κρατούν αρκετούς φιλάθλους εκτός γηπέδων με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες και οι εισπράξεις. Όμως, με την τεράστια ανταγωνιστικότητα που παρατηρείται στο φετινό πρωτάθλημα, φαίνεται να σημειώνεται σημαντική αύξηση στις κερκίδες.

Η επιστροφή των φιλάθλων σε κάποιο βαθμό είναι γεγονός. Όμως, παρατηρούνται, ξανά, κάποιες ενέργειες από τα σωματεία που προβληματίζουν. Έχουμε που έχουμε τις μειωμένες θέσεις λόγω της πανδημίας, κάποια από τα σωματεία, κυρίως τα μεγάλα που δίνουν τη μάχη του τίτλου, έρχονται και μειώνουν αισθητά τα εισιτήρια που δίνουν στην αντίπαλη ομάδα για τα μεταξύ τους ντέρμπι. Διάβαζα προχθές για παράδειγμα, τα 576 εισιτήρια που παραχώρησε η ΑΕΚ στον ΑΠΟΕΛ. Αν δεν κάνω λάθος, μπορούσε να τα κάνει 1.000 και σχεδόν να διπλασιάσει τις εισπράξεις της από την παρουσία των φιλοξενούμενων φιλάθλων.

Αντίθετα, πρόσφατα, όταν στο Μακάρειο η Δόξα φιλοξενούσε τον ΑΠΟΕΛ, άνοιξε την κερκίδα και είπε: «ΑΠΟΕΛίστες, κοπιάστε και δύο και τρεις χιλιάδες…». Έχω την εντύπωση ότι οι παίκτες απολαμβάνουν τους αγώνες που έχουν γεμάτες κερκίδες. Και είμαι σίγουρος ότι το χαίρονται αν έχουν μαζί τους 4.000 φιλάθλους και απέναντι 2.000 της αντίπαλης ομάδας.

Τώρα, γιατί στην Κύπρο κάθονται και το μετρούν τόσο αυστηρά, ενώ έχουν την απόλυτη ανάγκη των εισπράξεων, ακόμα δεν κατάλαβα. Εσείς μήπως το καταλάβατε, για να μου το εξηγήσετε κι εμένα;