Τα (πολλά) λάθη των ρεφ στην 20ή αγωνιστική σύμφωνα με τον Σάββα

Την απόδοση των διαιτητών στους έξι αγώνες που διεξήχθησαν το περασμένο τριήμερο για την 20ή αγωνιστική του Πρωταθλήματος CYTA σχολιάζει ο συνεργάτης της εκπομπής «Derby» του ΠΟΛΙΤΗ 107.6, πρώην διεθνής διαιτητής Νίκος Σάββα, μέσα από το gipedo.politis.com.cy.

Διαβάστε πώς αξιολογεί τους ρεφ των πέντε αναμετρήσεων.

ΕΝΩΣΗ – ΑΕΛ

Με λάθη ο Μάριος Χριστοφόρου. Στο 13′ έδωσε πέναλτι για την ΑΕΛ αλλά δεν υπήρχε παράβαση, ο αμυντικός της Ένωσης βρίσκει καθαρά μπάλα. Το VAR δεν έχει επέμβει γιατί σε δεύτερο χρόνο υπάρχει επαφή των ποδιών των δύο ποδοσφαιριστών. Στο 68′ σωστά έδωσε πέναλτι για την Ένωση μετά από παρέμβαση του VAR, ο Ράσο τραβάει επανειλημμένα από τη φανέλα τον Ενγκό. Στο 71′ καθαρό το γκολ της Ένωσης, στο 90′ σωστά δεν μέτρησε το γκολ της ΑΕΛ, ήταν πιο μπροστά ο Μαέ.

ΕΡΜΗΣ – ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ

Λούκας Σωτηρίου. Στο 18′ σωστά δεν μέτρησε γκολ του Ερμή, καθαρό οφσάιντ. Στο 39′ σωστά δεν έδωσε πέναλτι στον Ερμή έστω και εάν μετά που παίζει μπάλα ο Μαλεκκίδης υπάρχει επαφή. Στο 62′ λανθασμένα έδωσε πέναλτι για τον Ερμή και σωστά ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR.

OMONOIA- EΘNIKOΣ

Μοναδικό αλλά σοβαρό λάθος του Νικόλα Νεοκλέους στο 74′ όπου έπρεπε να υποδείξει πέναλτι για την Ομόνοια για ανατροπή του Κίκο από τον Περατικό. Στο 14′ καθαρό το γκολ της Ομόνοιας, στο 41′ σωστά δεν δόθκε πέναλτι στην Ομόνοια, καμία παράβαση στον Μποτεάκ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Πολύ καλός ο Γιώργος Νικολάου. Στο 33′ σωστά δόθηκε πέναλτι για την Ανόρθωση, δεν ήταν σε φυσιολογική θέση το χέρι του παίκτη της Νέας Σαλαμίνας. Στο 43′ σωστά δεν μέτρησε γκολ για τη Νέα Σαλαμίνα, ήταν οφσάιντ ο Ντανίλο. Στο 76′ δεν υπάρχει πέναλτι για την Ανόρθωση, ήταν από κοντινή απόσταση το σουτ του Αρτυματά, κτυπά στο πόδι και μετά στο χέρι. Υπήρξε σωστή συνεργασία μεταξύ διαιτητή και VAR.

ΠΑΦΟΣ – ΑΠΟΕΛ

Λάθη από Βασίλη Δημητρίου και VAR. Στο 20′ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση VAR πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ, λανθασμένα, καθώς ήταν σωστή η αρχική απόφαση του διαιτητή. Ο Σαχάρ βρίσκει μπάλα ενώ ο παίκτης της Πάφου τοποθετεί το πόδι του σε σημείο που ανακόπτει την πορεία του παίκτη του ΑΠΟΕΛ. Στο 27′ κακώς παρενέβη το VAR και δόθηκε πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ ενώ αρχικά είχε δοεθί κόρνερ. Δεν υπάρχει καμία κάμερα που να δείχνει ξεκάθαρα ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση του διαιτητή να μην δώσει πέναλτι. Στο 84′ σωστά δόθηκε πέναλτι για την Πάφο μετά από παρέμβαση του VAR για χέρι του Μερκή.

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με λάθη ο Κωνσταντίνος Φελλάς. Στο 13′ κακώς έχει παρέμβει το VAR και ακυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού. Αυστηρή η απόφαση (σ.σ. για το επιθετικό φάουλ) και δεν ήταν ξεκάθαρο λάθος, αν και καλύπτονται από τον κανονισμό. Στο 43′ θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι για τον Απόλλωνα. Υπάρχει παράβαση στο ανοικτό χέρι του Σωτηρίου, προέκταση κορμιού. Στο 45′ έπρεπε να δοθεί πέναλτι για τον Ολυμπιακό και κόκκινη κάρτα στον Βασιλείου που ανέτρεψε τον Μάντζη. Στο 50′ λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ για χέρι του Ντιγκινί, δεν υπάρχει παράβαση.