Τα κεφάλια μέσα…

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την ΑΕΛ ανήκει πλέον στο παρελθόν και τώρα η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ πρέπει να στρωθεί στη δουλειά. Ο επαναληπτικός αγώνας με αντίπαλο τη Βλάζνια θα διεξαχθεί στις 29 Ιουλίου (22:00) στην Αλβανία, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Conference League.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν αποκτήσει προβάδισμα, αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη καθώς το 1-0 μπορεί εύκολα να ανατραπεί και αν η ομάδα του Βόσνιου τεχνικού δεν παρουσιαστεί σοβαρή τότε η αλβανική ομάδα έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Το γεγονός ότι η ΑΕΛ κράτησε το μηδέν παθητικό είναι πολύ σημαντικό και δείχνει ότι η ομάδα δούλεψε πολύ και βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία.

Σε παλιότερά μας ρεπορτάζ επισημάναμε ότι η ομάδα της Λεμεσού στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε είχε κάποια κενά στην άμυνά της καθώς δεχόταν πολύ εύκολα τέρματα. Να θυμίσουμε ότι στο τελευταίο φιλικό που έδωσε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό δέχθηκε δύο εύκολα γκολ, ενώ κενά παρουσιάστηκαν και στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους, αφού συνολικά μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της οκτώ φορές.

Στόχος του προπονητή των γαλαζοκιτρίνων μέχρι τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης είναι, πρώτον, να βελτιώσει περαιτέρω τον αμυντικό μηχανισμό της ομάδας του και, δεύτερον, να σταθεροποιήσει την καλή της απόδοση μέσα στο 90λεπτο. Σε περίπτωση που οι «λέοντες» καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Βλάζνια θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του αγώνα Καραμπάχ Αζερμπαϊτζάν – Άστοντ Ισραήλ. Ωστόσο, προέχει ο αγώνας της ερχόμενης Πέμπτης. Αυτόν έχουν στο μυαλό τους όλοι στο λεμεσιανό στρατόπεδο…