Τα «γενέθλια» του Κέρκεζ

Η ΑΕΛ αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο υγιείς ομάδες στο πρωτάθλημα, τουλάχιστον από τις Big 6. Η ομάδα της Λεμεσού έχει καταφέρει να δουλεύει σε επαγγελματικό επίπεδο, τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά. Υπάρχει ηρεμία και σωστό κλίμα, στοιχεία τα οποία βγαίνουν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Πριν από τον σωστό προγραμματισμό και την υπομονή που διακατέχει τους ανθρώπους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, προηγήθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ντούσαν Κέρκεζ.

Ο Βόσνιος τεχνικός έκλεισε τρία χρόνια στο τιμόνι των γαλαζοκιτρίνων και έχει καταφέρει να φέρει την ΑΕΛ στις πρώτες θέσεις και σε τροχιά ανταγωνισμού. Τι άλλο να ζητήσει ο Αντρέας Σοφοκλέους κι ο κόσμος; Το να δώσει τα κλειδιά στον Κέρκεζ αποδείχθηκε πολύ σωστή απόφαση, καθώς με πλάνο, υπομονή και επιμονή έκαναν ξανά την ΑΕΛ πρωταγωνίστρια.

Αυτό, άλλωστε, τονίζουν και προς τα έξω στην ομάδα της Λεμεσού. «Από πολύ πιο παλιά συζητούσαμε πάντα για τη διοικητική σταθερότητα που δεν είχε η ΑΕΛ και ήταν το ζητούμενο. Πλέον, με την παρουσία του Ανδρέα Σοφοκλέους υπάρχει η σταθερότητα, είναι απ’ τους πιο έμπειρους στον χώρο και έχει καθιερώσει την ΑΕΛ στα ψηλά. Πριν από τρία χρόνια τέτοια μέρα (σ.σ. χθες) είχε αποφασίσει να δώσει τα ηνία στον Κέρκεζ ο οποίος με τη στήριξη του προέδρου και τους συνεργάτες του έχει κάνει μία εξαιρετική πορεία. Ο προπονητής έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Αντωνίου σε δηλώσεις που παραχώρησε.

Όσον αφορά το αγωνιστικό, η προσοχή έχει στραφεί στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Απόλλωνα. «Ξεχάσαμε τα προηγούμενα παιχνίδια. Σκεφτόμαστε μόνο στο παιχνίδι που έρχεται. Ξέρουμε πως έχει μεγάλους στόχους και ο Απόλλωνας, όπως και εμείς, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το αποτέλεσμα που θέλουμε. Υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμη και βλέπουμε το κάθε επόμενο παιχνίδι ξεχωριστά», ανέφερε σχετικά ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΛ. Τέλος, ευχάριστα προκύπτουν και στα αγωνιστικά δεδομένα. Όλοι προπονούνται σε φουλ ρυθμούς εκτός από τον Παπαφώτη, που είναι επίσης κοντά στο να επιστρέψει. Εκτός θα είναι και ο Σάντος που θα εκτίσει την ποινή του.