Τα δύο ερωτηματικά και οι σκέψεις του Σωφρόνη

Φιλοξενεί την «πληγωμένη» Νέα Σαλαμίνα σήμερα το απόγευμα (16:00, Cytavision) ο Απόλλωνας στο Τσίρειο. Πληγωμένη όχι μόνο γιατί πήρε τρεις βαθμούς σε έξι παιχνίδια, αλλά και γιατί είχε ταλαιπωρηθεί για κάμποσες μέρες από τον κορωνοϊό.

Οι κυανόλευκοι λογικά πήραν το «μάθημά» τους, πριν από δυο αγωνιστικές όταν αντιμετώπισαν τον Εθνικό, μια άλλη ομάδα που «χτυπήθηκε» από την πανδημία και λίγο έλειψε να την πατήσουν. Γι’ αυτό και ο προπονητής Σωφρόνης Αυγουστή κατέστησε σαφές στους παίκτες του ότι θα πρέπει να «καταθέσουν» πολύ περισσότερα πράγματα στο γήπεδο, σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συναντήσεις με Εθνικό και Ολυμπιακό, για να πετύχουν την έκτη συνεχόμενη νίκη τους και να συνεχίσουν ν’ αναπνέουν τον καθαρό αέρα της κορυφής.

Γιάννης Γιαννιώτας και Εστεμπάν Σακέτι είναι εκτός πλάνων. Για τον Μπακαλί Νταμπό, θα ξεκαθάριζε μετά τη χθεσινή προπόνηση αν θα βρίσκεται στην αποστολή. Ακόμα κι αν τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας ο Σενεγαλέζος επιθετικός, δεν πρόκειται να είναι βασικός.

Υπάρχουν δύο ερωτηματικά

Πηγαίνοντας στα… σενάρια ενδεκάδας, βασικά υπάρχουν δύο ερωτηματικά. Αν ο Αυγουστή θα επιλέξει σχήμα με τρεις στόπερ και ποιος θα είναι ο αντι-Σακέτι. Εκτιμούμε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να χωρέσει τους Ρομπέρζ, Γιούστε και Σάλαϊ στα στόπερ. Οι δυο ακραίοι θα είναι οι Πέδρο δεξιά και Αγκίρε αριστερά. Σίγουρος για μια θέση στα χαφ ο Ντένιτς. Δεύτερος θα είναι ο Χάμπος Κυριάκου, αν υπάρχει και τρίτος θα είναι ένας εκ των Μάρκοβιτς, Ματέι.

Σε σύστημα με δύο επιθετικούς κορυφής, θα δούμε τους Ντιγκινί και Μπένσοπ μπροστά. Αν το… πάει 3-4-3, θα είναι δυο κεντρικοί χαφ και στα «φτερά» θα κινούνται οι Πίττας, Ντινγκινί με τον Μπένσοπ σε ρόλο φουνταριστού.