Τα 5+1+1+1 ανοικτά μέτωπα και το πλάνο

Η προσοχή στην Ομόνοια είναι αποκλειστικά στραμμένη στο αγωνιστικό. Το γεγονός πως η ομάδα της πρωτεύουσας βρίσκεται στην πρώτη θέση προσφέρει μεγάλη αυτοπεποίθηση στο «Ηλίας Πούλλος» όμως απομένουν άλλοι 9… τελικοί ώστε να κατακτήσει το τρόπαιο, στόχος ο οποίος τέθηκε από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η συζήτηση που άρχισε τις τελευταίες μέρες μετά από σχετική ερώτηση στον Μπεργκ για το συμβόλαιο του, δεν έφερε καμία αναστάτωση στο στρατόπεδο της Ομόνοιας. Ο Νορβηγός με ειλικρίνεια και αισιοδοξία απάντησε πως άρχισαν οι συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας και πως θέλει να παραμείνει. Από την πλευρά των πρασίνων, τονίζουν παράλληλα «όλα στην ώρα τους», στέλνοντας το μήνυμα πως η διοίκηση έχει βάλει πλάνο.

Εξάλλου, το συμβόλαιο του Μπεργκ δεν είναι το μοναδικό που ολοκληρώνεται. Ο Νεόφυτος Λάρκου που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων στην Ομόνοια με τις επιλογές και τους χειρισμούς του, διατηρεί συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2022. Το ίδιο ισχύει και για τους Χούμποτσαν, Μαυρία, Γκόμες, Γκόμεθ και Τιάγκο, ενώ ο Λούφτνερ θα επιστρέψει στην Κοπεγχάγη, ομάδα στην οποία ανήκει.

Τα… μέτωπα μπορεί να είναι πολλά και ανοικτά, ωστόσο το κάθε τι έχει την ώρα του. Εξάλλου, η κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή είναι ξεχωριστή αφού κάποιοι είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, κάποιοι βοηθούν μετά από αλλαγή, ενώ για τον Τσέχο αμυντικό η κατάσταση δεν είναι στο χέρι του «τριφυλλιού» αφού ανήκει σε άλλη ομάδα.

Η διοίκηση της Ομόνοιας σαφώς και κάνει σκέψεις, πλάνο και τρόπο δράσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων. Αυτό που θέλει να διατηρήσει στο «Ηλίας Πούλλος» είναι την ηρεμία και το σωστό κλίμα ώστε να φτάσουν στον στόχο τους. Και μετά, βλέποντας και κάνοντας…