Σύνδεσμος Προπονητών: «Απαιτούμε διασφάλιση ισονομίας στο ποδόσφαιρο»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών με αφορμή τα νέα μέτρα, καλεί ΚΟΑ-ΚΟΠ να διασφαλίσουν ότι τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήμτα θα συνεχιστούν ισόνομα και ισότιμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια των νέων περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID-19 που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας την Τετάρτη (11/11), ο Σύνδεσμος Προπονητών απαιτεί όπως οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, δηλαδή η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ, λάβουν αποφάσεις με τις οποίες θα διασφαλίζεται ότι τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα θα συνεχιστούν ισόνομα και ισότιμα.

Συγκεκριμένα, μετά την απαγόρευση των αγώνων αλλά και των προπονήσεων για ομάδες των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, δημιουργούνται πρωταθλήματα δύο ταχυτήτων. Και αυτό διότι οι ομάδες που θα απέχουν από τους αγώνες και τις προπονήσεις για είκοσι ημέρες, όχι μόνο θα απωλέσουν την αγωνιστική τους φόρμα αλλά θα χρειαστούν ακόμα τόσο διάστημα προετοιμασίας, ώστε να επανέλθουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά και σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση, προκειμένου οι αθλητές να μην κινδυνεύουν σοβαρά με τραυματισμούς.

Επιπλέον, λόγω των πιο πάνω, ενδέχεται τα επηρεαζόμενα σωματεία θα να επωμιστούν αυξημένο και δυσβάσταχτο οικονομικό κόσμος, εξαιτίας ενδεχόμενων τραυματισμών.

Υπό αυτά τα δεδομένα ο ΚΟΑ και η ΚΟΠ καλούνται να λάβουν τις αποφάσεις εκείνες που θα διασφαλίζουν αφενός την υγεία των αθλητών, αφετέρου ότι δεν θα δημιουργηθούν ανισότητες που θα αποβούν καταστροφικές για τις ομάδες που εδρεύουν στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.