Συνάντηση των Cyprus Olympians με την Επίτροπο Ισότητας των Δύο Φύλων

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. κ. Κώστας Παπακώστας συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Αραούζο και την Friend of the Olympians κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ, συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 14/4/2021 με την Επίτροπο Ισότητας των Δύο Φύλων κα. Ιωσηφίνα Αντωνίου στο γραφείο της.

Βασικά θέματα που συζητήθηκαν είχαν ως βάση το γεγονός της ανισότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο φύλων στο ευρύ φάσμα της κοινωνίας και πιο συγκεκριμένα στον χώρο του Αθλητισμού, ιδιαιτέρως δε στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Τονίστηκε εκ μέρους της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. ότι υπάρχουν 36 Κύπριες γυναίκες Olympians σε σύνολο 121 Κύπριους Olympians, εκ των οποίων ελάχιστος αριθμός κατέχουν θέση σε κέντρα λήψης αποφάσεων και η προσπάθεια είναι η σημαντική αύξηση και εκπροσώπηση γυναικών σε όλο το φάσμα του Αθλητισμού.

Μετά και την επεξήγηση των σκοπών και στόχων της Κ.Ε.Σ.Ο.Α. και αφού αντηλλάγησαν διάφορες απόψεις και εισηγήσεις, η Επίτροπος Ισότητας των Δύο Φύλων κα. Αντωνίου δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα από την Κ.Ε.Σ.Ο.Α. τόσο σε ότι αφορά τις δράσεις της όσο και στην προώθηση από κοινού δράσεων για την εξάλειψη και επίτευξη της ισότητας των δύο φύλων στον Αθλητισμό.

Η Κ.Ε.Σ.Ο.Α. επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια την Επίτροπο κα. Ιωσηφίνα Αντωνίου για την ευαισθησία που επέδειξε κατά την εξαιρετική συνάντηση των δύο πλευρών, όχι μόνο ως Επίτροπος αλλά και ως πρώην αθλήτρια του ακοντισμού.