«Συγγνώμη ΑΠΟΕΛ!»

Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας που έκτισε ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια έφερε λύπη και ταυτόχρονα απογοήτευση στους χιλιάδες φίλους της ομάδας που προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι η ομάδα τους δεν θα αγωνίζεται στο γκρουπ του τίτλου αλλά σε αυτό του υποβιβασμού!

Χαρακτηριστικό είναι άρθρο στο διαδίκτυο, γραμμένο από φίλους των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Δεν είμαστε άξια παιδιά σου. Συγγνώμη ΑΠΟΕΛ! Τελικά σε αφήσαμε μόνο. Εσύ χτυπούσες δυνατά αλλά εμείς δεν αντιδράσαμε. Το ‘θρύλε Θεέ σε αγαπώ’ το εννοούσαν και το εννοούν πολύ λίγοι. Συγγνώμη που σε αφήσαμε να φθάσεις εδώ που έφθασες…».

Για πρώτη φορά λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ στο γκρουπ του υποβιβασμού. Πώς όμως από τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ κατάφεραν να φέρουν την ομάδα στους «8» τελευταίους του κυπριακού πρωταθλήματος; Αποδείχθηκε ξεκάθαρα πλέον ότι η διοίκηση της εταιρείας από την εποχή που ξεκίνησαν οι ανεπανάληπτοι θρίαμβοι της Ευρώπης έκτιζε παλάτια πάνω στην άμμο. Δηλαδή:

Από τα πολλά εκατομμύρια της Ευρώπης, πολύ μικρό ήταν το ποσό που έμενε στα ταμεία για τις δύσκολες στιγμές. Και στο τέλος ευτυχώς που έγιναν και τα μεγάλα έργα στον Αρχάγγελο.

Τα τελευταία χρόνια δεν έγινε ποτέ ένας νοικοκυρεμένος προϋπολογισμός. Ό,τι έμπαινε στο ταμείο έβγαινε με την ίδια ευκολία για να καλυφθούν οι υψηλοί προϋπολογισμοί που άγγιζαν τα όρια της τρέλας για τα κυπριακά δεδομένα.

Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε στην Ευρώπη απέναντι σε τεράστιας εμβέλειας ομάδες. Πέραν του δώρου που αντάλλαζαν πριν τους αγώνες με αυτές τις ομάδες, καμία σωστή σχέση δεν δημιούργησαν. Αντίθετα, σε κάποιες περιπτώσεις (Ολυμπιακός Πειραιώς) δημιούργησαν εχθρούς!

Αποτέλεσμα των ανύπαρκτων σχέσεων ήταν να απευθύνεται ο ΑΠΟΕΛ σε «γραφικούς» μάνατζερ για να ενισχύσει την ομάδα του. Η συνέχεια, γνωστή. Τα τελευταία χρόνια δαπανήθηκαν απίστευτα ποσά για αποζημιώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές, ένας έμπαινε κι άλλος έβγαινε από τις πόρτες του Αρχαγγέλου!

Έτσι έφθασε σήμερα ο ΑΠΟΕΛ εδώ που έφθασε. Ευτυχώς όμως που έχει τον κόσμο του. Αυτός ο κόσμος είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας, τόσο για να αποφύγει φέτος τον υποβιβασμό όσο και -πολύ περισσότερο- για να δημιουργηθεί, πάνω σε σωστές βάσεις, η ομάδα που σιγά-σιγά θα επιστρέψει μέσα στα επόμενα χρόνια στην κορυφή.