«Συγχαρητήρια στους ρεφ, παγκόσμια πρωτοτυπία, βλέπουμε φάσεις και γελάμε»

Έξαλλος με τον διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους και τον VAR Χρυσοβαλάντη Θεουλή ήταν ο Νεκτάριος Πετεβίνος στις δηλώσεις του στην Cablenet μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ έκανε λόγο για τη φάση πέναλτι που ζήτησαν οι γαλαζοκίτρινοι στο τέλος του ημιχρόνου κι ανέφεραν πως ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία τέτοια φάση να μην αξιολογηθεί καν από το VAR, προσθέτοντας πως έχουμε τέτοιο εργαλείο και οι άνθρωποι που πρέπει να έχουν γνώση δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν τεστ αξιολόγησης, είχαμε πολύ δυνατό αντίπαλο, πόσω μάλλον όταν παίζουμε με 10 παίκτες για μεγάλο διάστημα. Να μου επιτρέψετε το αγωνιστικό κομμάτι να το αφήσω στον προπονητή.

Εμείς σαν ΑΠΟΕΛ αυτό που θέλουμε να πούμε είναι να δώσουμε συγχατηρήρια στον διαιτητή και το πλήρωμα του VAR, είναι το πρώτο συνεργείο διαιτητών που κατάφερε σε φάση πέναλτι ούτε αίσθηση να κάνει του δαιιτητή, ούτε να το αναφέρει το VAR, ούτε να σκεφτούν ότι πρέπει να το αξιολογήσουν. Ευχαριστούμε την Cablenet που φρόντισε να δείξει μετά το στιγμιότυπο για να το δει ο κόσμος.

Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι άλλο έχουν στις σκέψεις τους να κάνουν με τις αποφάσεις τους εντός γηπέδου. Ήρθε τέτοιο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες, οι άνθρωποι που έπρεπε να έχουν γνώση δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν, βλέπουμε σε παιχνίδια φάσεις και γελούμε. Να μάθουμε και γιατί σταμάτησε η ΚΟΠ να αναλύει τις φάσεις.

Να μας πουν να ξέρουμε αν αυτό το εργαλείο που ήρθε στην Κύπρο ήρθε για να βοηθήσει το ποδόσφαιρο ή για να φτάσουμε σε σημείο να γελάμε και να κλαίμε. Ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που έγινε σήμερα, δεν είχε καν την αίσθηση να ζητήσει να δει τη φάση. Βλέπουμε κι εμείς την εικόνα που είδαν οι διαιτητές στο VAR. Περιμένουμε να μας πουν τι είδαν».