Στοπ στους οπαδούς της Πόρτο

Οι οπαδοί της Πόρτο ενημερώθηκαν ότι μία περίμετρος ασφαλείας θα τους εμποδίσει να πλησιάσουν σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από το γήπεδο.

Να θυμίσουμε ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης (23:15) η πρωτοπόρος της Primeira Liga θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Φαμαλικάο, στην πρώτη μέρα επανέναρξης του πρωταθλήματος Πορτογαλίας μετά τη διακοπή που είχε επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Πόρτο, γνωστοί ως «Σούπερ Δράκοι», έχουν κάνει γνωστό εδώ και μέρες ότι θα ακολουθήσουν την ομάδα τους στο συγκεκριμένο ματς, παρά την απαγόρευση που υπάρχει για συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων έξω από τα γήπεδα.

Οι φίλαθλοι έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να τραγουδήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, χρησιμοποιώντας μεγάφωνα, ώστε οι παίκτες να μπορούν να τα ακούσουν στο γήπεδο. Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς οπαδούς εντός των σταδίων μέχρι νεοτέρας.

«Θα συνοδεύονται, θα παρακολουθούνται από την αστυνομία και όταν φτάνουν στο Φαμαλικάο, θα δημιουργηθεί μια εξωτερική περίμετρος περίπου 100 μέτρων, μέσω της οποίας μπορούν να περάσουν μόνο τα λεωφορεία των ομάδων και των μελών του προσωπικού», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μπράγκα, όπου βρίσκεται το στάδιο.

«Οι οργανωμένοι οπαδοί, που το γνωρίζουν αυτό, δεν μπορούν να εισέλθουν σε αυτήν την περίμετρο», είπε σε τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Lusa.