«Στοίχημα» η συνέπεια

Στο φινάλε του πρώτου γύρου ο Απόλλωνας αγωνίζεται σε μια καυτή έδρα. Φιλοξενείται από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου θέλει να φύγει με βαθμολογικό κέρδος.

Οι γαλάζιοι βρίσκουν σε καλό μομέντουμ την αντίπαλό τους – έπειτα από μια σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη και θα προσπαθήσουν να βγάλουν την ταυτότητα των πλείστων φετινών αγώνων για να… χαμογελάσουν με τη λήξη της αναμέτρησης.

Ζήτημα συνεπώς είναι η ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια και σταθερότητα σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, με την ομάδα της Λεμεσού να δείχνει να τα πάει περίφημα σ’ αυτόν τον τομέα και γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι τραυματίες Χάμπος Κυριάκου, Γιάννης Πίττας και Χάρης Μαυρίας είναι οι σίγουροι απόντες. Πολύ λίγες ήταν οι πιθανότητες του Τζουμ να βρίσκεται στην αποστολή.

Τα σενάρια ενδεκάδας

Σπάνια κάνει εκπλήξεις στις… αρχικές επιλογές του ο Τσόρνιγκερ. Μάλλον έτσι θα λειτουργήσει και σήμερα. Στο τέρμα θα είναι ο Γιοβάνοβιτς. Δεξί μπακ ο Φιλιώτης, αριστερά ο Χαμάς. Τη μια θέση στόπερ θα την καλύψει ο Ρομπέρζ, την άλλη αν δεν την πάρει ο Κατελάρης, θα την πάρει ο Βουκασίν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος στόπερ θα αγωνιστεί, σε περίπτωση που ο Κύπριος διεθνής, αγωνιστεί σε ρόλο κόφτη, δίπλα από τον Κολ. Υποψήφιος για μια θέση στον άξονα είναι ο Ντανίλο Σπόλιαριτς. Τις άλλες δύο θέσεις της τετράδας του κέντρου θα τις πάρουν οι Ζράντι και Αλμπάνης. Επιθετικό δίδυμο θα είναι ξανά οι Νταμπό και Λούκα Στορ. Επίσης υπάρχει και ένα σενάριο να ξεκινήσει βασικός ο Ίλιαν Ίλιεφ, σε περίπτωση που κινείται πιο πίσω ο Ζράντι, δίπλα από τον Ίσρα Κολ.

Πολύ δύσκολο…

Περίπου 800 εισιτήρια έδωσε η Ανόρθωση για το πέταλο του γηπέδου. Η πιθανότητα να εξαντληθούν φαντάζει απομακρυσμένη.