Στο σπίτι… ζέστη, έξω μπόλικο κρύο!

Στο παιχνίδι με την Ένωση η ΑΕΛ επιβεβαίωσε αυτό που τη… βαραίνει στην τρέχουσα σεζόν. Άλλη ομάδα είναι στο Τσίρειο, άλλη ομάδα στα εκτός.

Αυτό βγαίνει ξεκάθαρα μέσα από τα στατιστικά που παρουσιάζει στους 19 αγώνες της (εννέα εντός, δέκα εκτός). Η ήττα από τους βυσσινί ήταν η πέμπτη στη φετινή σεζόν. Όπως και οι προηγούμενες τέσσερις, ήρθε κι αυτή μακριά από την έδρα της. Ουσιαστικά, η ΑΕΛ μάζεψε τους πλείστους βαθμούς της (38) από τα εντός έδρας παιχνίδια, στα οποία πήρε 25 βαθμούς, έναντι 13 εκτός Τσιρείου.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΑΕΛ μακριά από το γήπεδο της Λεμεσού φανερώνονται κι από τις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες.

Για παράδειγμα στα γκολ. Σκόραρε συνολικά 33 τέρματα, εκ των οποίων τα 24 επιτεύχθηκαν σε παιχνίδια στο γήπεδό της. Εκεί όπου, επίσης, βρήκε δίχτυα σε όλα τα ματς, σε αντίθεση με τα εκτός έδρας που δεν έστειλε την μπάλα στο πλεχτό σε τέσσερις περιπτώσεις.

Η διαφορά είναι εμφανής και στα γκολ εναντίον της. Η ομάδα της Λεμεσού δέχθηκε συνολικά 18 γκολ και τα 12 από αυτά ήταν σε εκτός έδρας αγώνες.

O Boζίνια, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχασε ούτε ένα λεπτό, κράτησε τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία του, με τις τρεις –όπως εύκολα μπορεί κάποιος να υποθέσει– να είναι στο Τσίρειο.