Στήνουν παιχνίδι με 14 ομάδες και… θα μας το σερβίρουν σαν νόμιμο

Αναιρώντας για πολλοστή φορά τον ίδιο τους τον εαυτό, αρκετοί παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου στρώνουν το έδαφος για αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος ακυρώνοντας την πρόνοια για τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων, δύο με τη λήξη της κανονικής περιόδου και δύο μέσω των πλέι άουτ.

Πρόκειται για ένα έργο που το είδαμε κατ’ επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια και τώρα χρησιμοποιώντας την πανδημία ως δικαιολογία οι παράγοντες επιδιώκουν να το επαναφέρουν στις οθόνες μας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι πέρσι τον Μάιο όταν… έριχναν μαύρο στο πρωτάθλημα υπόσχονταν ότι τον επόμενο χρόνο (2021-2022) το πρωτάθλημα θα διεξαγόταν με 12 ομάδες.

Ιδού τι έλεγε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΟΠ στις 15/5/2020, με την οποία ενημέρωνε για τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας: «Η διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Cyta Α’ Κατηγορίας 2021-2022 θα γίνει με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Για την υλοποίηση του πιο πάνω θα υπάρξει υποβιβασμός 4 ομάδων από την Α’ Κατηγορία στη Β’ με το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-2021 και θα υπάρξει κανονικά άνοδος 2 μόνο ομάδων από τη Β’ Κατηγορία στην Α’. Τα μέλη του δ.σ. δεσμεύτηκαν ότι δεν θα επαναφέρουν εισήγηση για αύξηση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία από 12 σε 14 για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022».

Οι πληροφορίες πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες ότι αυτή η δέσμευση θα… πάει περίπατο, αφού οι περισσότερες ομάδες καλλιεργούν το έδαφος για να σχηματιστεί η αναγκαία πλειοψηφία ώστε να περάσει η πρόταση από το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ για διεξαγωγή και του επόμενου πρωταθλήματος με 14 ομάδες. Σύμφωνα με το νέο τους σχέδιο δεν θα υπάρξει υποβιβασμός δύο ομάδων με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του φετινού μαραθωνίου και στο β’ γκρουπ θα συμμετέχουν οκτώ ομάδες αντί για έξι (όπως προβλέπεται), από το οποίο οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία.

Με το επιχείρημα ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται επί ίσοις όροις λόγω της πανδημίας, αριθμός παραγόντων επιχειρεί να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού μεσούσης της χρονιάς και το σχέδιό τους σύμφωνα με πληροφορίες πάει εξαιρετικά!

Στήνουν ένα παιχνίδι το οποίο θα μας το σερβίρουν σαν νόμιμο με την υπογραφή του διοικητικού συμβουλίου. Λες και δεν ήξεραν πέρσι όταν δεσμεύονταν ότι η πανδημία δεν θα εξαφανιζόταν και κατ’ επέκταση ότι ήταν πιθανό να βρουν δυσκολίες στον δρόμο τους.

Η δικαιολογία τους μοιάζει πολύ φτηνή. Ποσώς τους ενδιαφέρει, όμως, ότι η νέα καλοστημένη τους φάρσα θα τσαλακώσει περισσότερο την εικόνα του πρωταθλήματος και θα πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία του. Προέχουν τα μαγειρέματά τους. Να κόβουν και να ράβουν το πρωτάθλημα στα δικά τους μέτρα.