Στην κορυφαία ο Νικόλας

Η μεγαλύτερη κολυμβητική διαδικτυακή πύλη στον κόσμο «swimswam» με άρθρο της την περασμένη Τετάρτη (5/1) αναφέρθηκε στο αγωνιστικό και εκπαιδευτικό μέλλον του Νικόλα Αντωνίου. Ο 17χρονος Κύπριος πρωταθλητής στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας πριν από περίπου έναν μήνα, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Άμπου Ντάμπι, είχε ανακοινώσει ότι το 2023 θα μετέβαινε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνδυάσει τις σπουδές του με την κολύμβηση.

Συγκεκριμένα μας είπε: «Τελειώνω το λύκειο σε δύο χρόνια. Έκανα προφορική συμφωνία με το ‘Καλιφόρνια Μπέρκλι’ το οποίο πρωταγωνιστεί στο NCAA τα τελευταία 15 χρόνια. Ανέδειξε χρυσούς Ολυμπιονίκες, όπως οι Άντονι Έρβιν και Νέιθαν Αντριάν, ενώ έχει τρομερή παράδοση στα σπριντ». Όπως πολύ σωστά σημειώνεται στο άρθρο, ο Νικόλας ειδικεύεται στα σπριντ στο ελεύθερο (50 και 100 μέτρα) και θα ενταχθεί στο ρόστερ των Golden Bears οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο NCAA (παναμερικανικό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα κολύμβησης).

Επιπλέον, η ιστοσελίδα αναφέρει πως εάν συμμετείχε με τις σημερινές του επιδόσεις στο NCAA θα είχε καταταχθεί συνολικά 12ος στα 50 μέτρα ελεύθερο και 15ος στα 100. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην πολυάριθμη κατάρριψη του παγκυπρίου ρεκόρ (7 φορές) από τον πρωταθλητή μας και για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στο τελευταίο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αξιοποιώντας την ευκαιρία, θα μοιραστώ μαζί σας την αθέατη και αδημοσίευτη πλευρά αυτής της συνέντευξης.

Ο Νικόλας κλήθηκε να δώσει μονολεκτικές απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που δεν έχουν τόσο άμεση σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι. Μεταξύ άλλων, απάντησε πως το ψευδώνυμό του είναι «Νίτρο», πριν κολυμπήσει ακούει το «Born for this» από The Score και το αγαπημένο του χρώμα σκουφάκι είναι το ροζ, όπως και του Ολυμπιονίκη Κλίμεντ Κολέσνικοφ, λόγω της μάχης της γιαγιάς του με τον καρκίνο.