Στην εποχή των «δευτέρων»!

Αυτή κι αν είναι είδηση από εκείνες που θέλεις να σε τσιμπήσουν για να πιστέψεις αν είναι αλήθεια ή σε κοροϊδεύουν. Ένας αγώνας του πρωταθλήματος Νέων Α κατηγορίας κάτω των 19 θα μεταδίδεται κάθε εβδομάδα από την πλατφόρμα της Cablenet, αρχής γενομένης από την 1η αγωνιστική που ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!

Δηλαδή το είπαν και το έκαναν, μπαμ και κάτω. Ξέρετε, δεν είμαστε από αυτούς του «κάτσε-κάτσε και του σήκω-σήκω» και δεν είναι λίγες φορές που κατηγορήσαμε την ΚΟΠ και παράγοντες της για λανθασμένες αποφάσεις.

Όμως, αυτή τη φορά θα πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτούς που, επιτέλους, στράφηκαν προς το πρωτάθλημα Νέων και αποφάσισαν την προβολή του πρωταθλήματος αυτού μέσω της τηλεόρασης και μάλιστα με τη μετάδοση απευθείας αγώνων.

Οι νεότεροι δεν το πρόλαβαν, όμως εμείς οι παλαιότεροι ζήσαμε μεγάλες στιγμές στα γήπεδα της Α’ κατηγορίας, παρακολουθώντας πριν τους αγώνες των ομάδων ανδρών τις αντίστοιχες ομάδες των Νέων. Μάλιστα, τα μεσημέρια της Κυριακής καθόμασταν πιο νωρίς στο μεσημεριάτικο τραπέζι για να βρεθούμε έγκαιρα στο γήπεδο, μπας και χάναμε κανένα λεπτό από τον αγώνα των Νέων.

Και ξέρετε αυτό γέμιζε κι εμάς ποδοσφαιρικά, όμως αποτελούσε κι ένα τεράστιο κίνητρο για τους νεαρούς παίκτες καθώς τους έβλεπαν χιλιάδες φίλαθλοι από τις κερκίδες και δεν υπήρχε περίπτωση να μην ανέβαιναν στην πρώτη ομάδα αν ήταν καλοί παίκτες και ξεχώριζαν στους αγώνες των Νέων, «Δεύτερα» λέγαμε τότε τις ομάδες αυτές.

Μετά από ολόκληρες δεκαετίες, να λοιπόν που τα δεύτερα επιστρέφουν ασφαλώς σε μια νέα εποχή όπου η τηλεόραση παίζει πλέον τον ρόλο της κερκίδας…