Στα… βαθιά όταν έρθει ο «νέος»

Στις άλλες ομάδες που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για τη σεζόν 2020-21, ο προγραμματισμός έχει μπει σε πιο βαθιά νερά.

Στον Απόλλωνα θα συμβεί κάτι τέτοιο μόνο αν ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης είναι κοντά στη λήψη της οριστικής του απόφασης για τον νέο προπονητή. Από τη στιγμή που θα του δώσουν αυξημένες αρμοδιότητες στο κομμάτι μεταγραφές, θα πρέπει πρώτα να του δώσουν τα κλειδιά και μετά να βγει το πλάνο «χτισίματος» της ομάδας.

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο διοικητικός ηγέτης των γαλάζιων ψάχνει προπονητή ο οποίος να έχει το… υπόβαθρο και τα προσόντα να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της ομάδας. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο καινούργιος τεχνικός ηγέτης της ομάδας.

Για τις αποχωρήσεις παικτών, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ανακοινωθεί η μη συνέχιση της συνεργασίας και με τους Έκτορ Γιούστε και Γιώργο Βασιλείου (ήδη αποχώρησαν οι Σακέτι, Ματέι, Μπίσεσβαρ, Γιαννιώτας και Μπένσοπ). Όπως γράψαμε πριν από μερικά 24ωρα, για τον Ζοάο Πέδρο θα θέσουν το θέμα μη ανανέωσης της παραμονής του στην ομάδα, ενώπιον του νέου προπονητή.

Για τον Χάρη Μαυρία, που φεύγει από την Ομόνοια, λογικά θα ανακοινωθεί από τον Απόλλωνα την 1η Ιουνίου. Ακόμα και στο σενάριο που ο νέος κόουτς δεν γνωρίζει καλά την προϋπηρεσία του Ελλαδίτη διεθνή, εκτιμούμε ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι πιθανότητες να πει στη διοίκηση «δεν τον θέλω αυτόν τον παίκτη».