Στα σωματεία ήξεραν, αλλά…

Τα σωματεία μας στράφηκαν προς την ΚΟΠ και προς την κυβέρνηση ζητώντας έξτρα επιχορηγήσεις προκειμένου να επιβιώσουν και να βγάλουν μια δύσκολη χρονιά, όπου τα έσοδα έχουν μειωθεί σημαντικά. Και βέβαια τα σωματεία θα ζητήσουν, αυτό δεν είναι που κάνουν πάντα; Αυτό που δεν κάνουν σίγουρα είναι να προγραμματιστούν σωστά.

Εδώ και μήνες όλοι γνωρίζαμε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαγόταν το πρωτάθλημα. Εντάξει, κάποιοι υπολόγιζαν περαιτέρω έσοδα από το 33% των φιλάθλων που θα δικαιούνταν να πάνε γήπεδο. Μετά που κόπηκε και αυτό, σχεδόν χάθηκαν όλα. Έπρεπε όμως να προνοήσουν.

Με τον κορωνοϊό, έπρεπε να κάνουν τους υπολογισμούς και να περιορίσουν στο ελάχιστο τα έξοδά τους. Οι περισσότεροι όχι μόνο δεν τα μείωσαν, αλλά τα αύξησαν! Και σε μια εποχή όπου δεν υπάρχει μία, ειδικά για το ποδόσφαιρο, το ελάχιστο που έχουν να κάνουν τα σωματεία είναι να σταματήσουν να ενοχλούν την πολιτεία.

Αν έχει η ΚΟΠ, ας τους δώσει, είτε υπό μορφή συμφωνίας είτε ως δάνειο. Η πολιτεία έχει να δώσει πρώτα στους ανέργους, στους ανθρώπους με ειδικά προβλήματα και σε τόσους άλλους που έχουν άμεση ανάγκη για να ζήσουν. Το ποδόσφαιρο ας περιμένει, όταν έρθουν καλύτερες μέρες. Μέχρι τότε τα σωματεία θα πρέπει να αποφασίσουν δραστικές περικοπές. Ας μην κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Τέρμα τα ξενοδοχεία και άλλα έξοδα, αν θέλουν να βγάλουν τη χρονιά…