Στα μισά του… δρόμου η ΑΕΚ

Περίπου κατά 50% έχει ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ ενόψει της νέας περιόδου. Ήδη έχουν ανακοινωθεί επίσημα πέντε μεταγραφές, 11 αποχωρήσεις παικτών και τέσσερις ανανεώσεις συμβολαίων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Τσάβι Ρόκα θα προχωρήσει σε τουλάχιστον άλλες πέντε μεταγραφές ενώ και στο θέμα των αποχωρήσεων θα υπάρξει συνέχεια. Υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια και για τη νέα σεζόν, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, εξ ου και θα γίνει προσπάθεια για «βελούδινο διαζύγιο».

Όπως έχουμε ξαναγράψει, τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ «καίγεται» για ενίσχυση στον άξονά της, δηλαδή στη θέση του τερματοφύλακα, του κεντρικού αμυντικού, ενός ανασταλτικού μέσου κι ενός επιτελικού χαφ. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως οι συγκεκριμένες μεταγραφές, δηλαδή η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που θ’ αποκτηθούν για κάλυψη των υπό αναφορά θέσεων, θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, τη δυναμική της ΑΕΚ και τους στόχους που θα θέσει.

Η ομάδα της Λάρνακας, μετά από μια εκπληκτική πενταετία (2015-2019), κατά την οποία τέσσερις φορές αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια και αγωνίστηκε ανελλιπώς στα ευρωπαϊκά σαλόνια, κατακτώντας το 2018 το κύπελλο και την ίδια χρονιά πετυχαίνοντας την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έχει ξεκόψει από τις πρωταγωνιστικές πορείες τα δύο τελευταία χρόνια, μένοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και φυσικά εκτός Ευρώπης.

Αυτό το καλοκαίρι ο Τσάβι Ρόκα καλείται να κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα, να επαναφέρει, δηλαδή, την ΑΕΚ σε πρωταγωνιστική τροχιά, έχοντας απέναντί του τις μεγάλες παραδοσιακές ομάδες της Κύπρου ιδιαίτερα ενισχυμένες. Για πολλούς, το έργο του Καταλανού τεχνικού διευθυντή είναι φέτος πολύ πιο δύσκολο απ’ ό,τι ήταν όταν αναλάμβανε για πρώτη φορά το πόστο του τεχνικού διευθυντή το καλοκαίρι του 2014.

-«Η ιστορία χαράζει το μέλλον». Αυτό είναι το σλόγκαν της ΑΕΚ για τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2021-2022, όπως το ανέδειξαν μέσα από ψηφοφορία οι οπαδοί της ομάδας.