«Σπόντα» Χαμπουλά για Ομόνοια: «Δεν έχουμε πρόβλημα ούτε με εξωγήινους»

«Έντονος» ήταν σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport (104.0) ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλάς.

Ο διοικητικός ηγέτης της «Μεγάλης Κυρίας» αναφέρθηκε στη διαιτησία τονίζοντας πως οι δηλώσεις του φωτογραφίζουν την Ομόνοια, η οποία ζητάει ξένους διαιτητές. Την ίδια ώρα προανήγγειλε μεταγραφικές εξελίξεις στο Σαββατοκυριάκο και επισήμανε πως η ομάδα του είναι ικανή για μεγάλα πράγματα.

Για την ευρωπαϊκή προσπάθεια της Ανόρθωσης: «Είναι κάτι το οποίο μας ευχαριστεί (σ.σ. αρχίζει από τον τρίτο προκριματικό) χωρίς να σημαίνει πως παραγκωνίζουμε τον βαθμό δυσκολίας, ειδικά όπως διεξάγεται φέτος η διοργάνωση. Όσο πιο κοντά πας, τόσο πιο πολύ αυξάνονται και οι πιθανότητες για είσοδο στους ομίλους. Είναι και η πανδημία, είναι και οι ομάδες που είναι μεγαθήρια, όμως η Ανόρθωση, αν ευνοηθεί και αγωνιστεί στην έδρα της, είναι ικανή για πολλά πράγματα».

Για τα λεφτά που θα πάρει: «Περιμένουμε ενημέρωση από την UEFA. Το μεγάλο στο στοίχημα είναι οι ίδιοι οι όμιλοι, όσον αφορά στο οικονομικό».

Για τους ομίλους: «Ο Κετσπάγια το άρχισε, και ελπίζουμε να το συνεχίσει».

Για την προετοιμασία: «Είναι σε καλή πορεία, έγιναν αρκετά φιλικά που το τεχνικό τιμ βγάζει συμπεράσματα. Είμαστε ευχαριστημένοι από την δουλειά και την πειθαρχία των παικτών. Είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσει από’ κει που έμεινα τον Μάρτη και να διεκδικήσει αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Αφήνουμε πίσω ότι έγινε, χωρίς να το έχουμε διαγράψει. Υπάρχει και μια εκκρεμότητα σε κάποια πράγματα που θα διεκδικήσουμε νομικά, ετοιμάζεται ο φάκελος. Η ομάδα εργάζεται σε σωστές και επαγγελματικές βάσεις ώστε να διεκδικήσει και τους δύο τίτλους αλλά και την ευρωπαϊκή διάκριση».

Για τον φάκελο: «Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε όλα τα στοιχεία ώστε να προχωρήσουμε σε καταγγελία εκεί που πρέπει, στο CAS και στην UEFA. Θα ενημερώσουμε τον κόσμο».

Για το ρόστερ και τις προσθήκες: «Περιμένουμε ακόμα 2-3 προσθήκες. Πιθανόν να έχουμε εξελίξεις πριν το σαββατοκύριακο, είμαστε στο τελευταίο στάδιο των επιλογών. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ομάδα όπως παρουσιάζεται και με τις προσθήκες θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Περιμένουμε εντός των ημερών απαντήσεις, είμαστε ενεργοί. Είμαστε σε επικοινωνία με κάποιους στόχους και σίγουρα πριν την πρεμιέρα θα έχουμε εξελίξεις. Προτεραιότητα είναι επιθετικός και μέσος. Από’ κει και πέρα θα πάρουμε οδηγίες και θα πράξουμε αναλόγως».

Για τον Κατσαράβα: «Δεν έχουμε καμία πρόταση, για κανένα παίκτη. Πάγια πολιτική της Ανόρθωσης είναι πως όλοι είναι διαπραγματεύσιμοι, όμως για να σχολιάσω κάτι πρέπει να έχω κάτι χειροπιαστό. Υπήρξαν βολιδοσκοπήσεις γι’ αυτόν αλλά και για άλλους, αλλά δεν έχουμε κάτι επίσημο. Ας περιμένουμε να επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον, και εμείς δεν θα παραμείνουμε αδρανείς ως προς τον αντικαταστάτη του».

Για την ομάδα: «Πέρσι έγιναν οι μεγάλες αλλαγές, δημιουργήθηκε ο βασικός κορμός. Φέτος η Ανόρθωση θα είναι βελτιωμένη, είναι σημαντικό να μην χαλάει η ομοιογένεια. Νομίζω ότι με τον τρόπο που ενέργησε ο προπονητής, θα φανεί και στο γήπεδο».

Για το σήμα και τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν: «Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, τόσο κι εμείς όσο και ο Πουλλαΐδης αφουγκραζόμασταν τις αγωνίες του κόσμου. Δεν μπορούμε να τον αγνοούμε ή να βάζουμε το εγώ πάνω από αυτούς. Γίναμε δέκτες διαφόρων σχολίων. Κάναμε μια συζήτηση και αλλάξαμε την απόφαση μας ακριβώς γιατί αναγνωρίσαμε πως η πρώτη απόφαση δεν εξυπηρετούσε το συμφέρον της Ανόρθωσης. Πρέπει να δέχεσαι κριτική, πρέπει να έχεις το θάρρος αν κρίνεις ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, να αλλάξεις την απόφαση σου. Δεν είναι ντροπή».

Για τους Κύπριους διαιτητές: «Αν είναι μια ομάδα που στήριξε την κυπριακή διαιτησία, ήταν η Ανόρθωση. Όμως δεν σημαίνει αυτή η στήριξη πως είναι ανοχή από μας. Να μείνουν μακριά από λάθη που οδηγούν σε δυσάρεστες συνέπειες. Να βοηθήσουμε, όμως να βοηθήσουν οι ίδιοι όπως και η ΚΟΠ και οι παρατηρητές με τους ορισμούς και τις βαθμολογίες. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική έχει τιμωρηθεί ο Αντρέας Κωνσταντίνου που έκανε δύο κακές διαιτησίες, ενώ άλλοι διαιτητές της πρώτης κατηγορίας έμειναν ατιμώρητοι.

Δεν γίνεται κάποιους να τους χαϊδεύουν και κάποιους να τους τιμωρούν. Να δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς ώστε κάθε σαββατοκύριακο να υπάρχουν πολλές επιλογές. Υπάρχει η τακτική να φωνάζουμε για να καλύψουμε τις αδυναμίας μας ή να φωνάζουμε δύο εβδομάδες πριν για έναν συγκεκριμένο ορισμό. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να παίζουμε με ξένους, με Κύπριους ή με εξωγήινους. Θέλουμε δίκαιες διαιτησίες. Κάποιοι μιλούσαν για ξένους από τον Αύγουστο, εν μέσω πανδημίας, πριν αρχίσει καν η σεζόν. Αν θέλουν ξένους, ας τους φέρουν».

Για το αν φωτογραφίζει την Ομόνοια, που παρέθεσε αίτημα για κάθοδο ξένων διαιτητών στην γενική συνέλευση: «Μάλιστα».