Σωστή ενημέρωση και μετά πρόστιμα για συμμόρφωση

Το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό που φτιάχτηκε από τους ειδικούς πρέπει να τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια. Δεν παίζουμε με αυτά και οφείλουν ειδικά αυτοί που θα επωμιστούν αυτό το κομμάτι, της σωστής τήρησης του πρωτοκόλλου, να το αντιληφθούν και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προστατεύσουν πρώτα τους εαυτούς τους και τους συμμετέχοντες.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και οι σωστές υποδομές στα γήπεδα. Στέκομαι στο ποδόσφαιρο γιατί αυτή την εποχή είναι το άθλημα που ξαναπήρε μπρος με τις προπονήσεις και σύντομα θα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Ο ΠΑΣΠ έθιξε πριν λίγες μέρες το θέμα με την καταλληλότητα των γηπέδων. Και, αγαπητοί μου, στην Κύπρο είμαστε και ξέρουμε πως περισσότερα από τα μισά γήπεδα σε όλες τις κατηγορίες είναι ανεπαρκέστατα. Δεν λέω ότι πρέπει να κλείσουν, αλλά θα έπρεπε η διοργανώτρια αρχή, είτε είναι η ΚΟΠ είτε η ΣΤΟΚ, να έκανε υποδείξεις και παρατηρήσεις διά ζώσης, πριν έρθουν να μοιράσουν πρόστιμα για ελλείψεις.

Γιατί αυτό θα γίνει στο τέλος. Δεν φτάνει που μετά κόπων και βασάνων τα βγάζουν πέρα τα σωματεία, αφού πλέον και οι χορηγικές συνεργασίες λόγω του κορωνοϊού είναι πολύ λιγότερες, είναι κρίμα και άδικο να βγάζουν από την τσέπη για να δίνουν χρήματα σε πρόστιμα, για κάτι που απλά δεν κατάλαβαν στο πρωτόκολλο και το οποίο πιθανόν να είναι ασαφές. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και έχω την εντύπωση πως θα έπρεπε να γίνουν σεμινάρια (όσα χρειαστούν) για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία.

Φυσικά, αγαπητά σωματεία, μην τα περιμένετε όλα από τις ομοσπονδίες. Κάντε εσείς τα βασικά και είμαι σίγουρος ότι θα σας καταλάβουν εκεί που έχετε κάνει, άθελά σας, κάποια παρατυπία. Να μην είναι όμως επαναλαμβανόμενη. Γιατί εκεί θα πρέπει να πληρώσετε για να συμμορφωθείτε. Ας δείξουμε όμως υπευθυνότητα και όλα θα πάνε καλά.