Σωφρόνης: «Τρεις βαθμούς στο Δασάκι – Άλλη δυναμική με Φλοριάν»

Για το που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα, τη σημαντικότητα του αγώνα με τον Εθνικό, τις μεταγραφές που θα γίνουν τον Ιανουάριο και τις απουσίες της ομάδας του μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Ο Κύπριος τεχνικός στάθηκε στην απουσία του Φλοριάν Τολμές, για τον οποίο τόνισε ότι δίνει άλλη δυναμική στην επιθετική γραμμή των κιτρινοπράσινων.

Αρχικά είπε: «Ξέρουμε ότι όλοι όσοι ταξιδέψουμε στο Δασάκι ο στόχος της ομάδας είναι οι τρεις βαθμοί που χρειαζόμαστε τόσο πολύ. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές. Πρέπει με αποτελέσματα να ικανοποιήσουμε τους χιλιάδες οπαδούς μας, να παίζουμε καλά και να παίρνουμε αποτελέσματα. Εκτός είναι ο Τομ, ο Νάντο και ο Πλάνας συν τον παίκτη που ταλαιπωρείται από τον κορωνοϊό».

Για το στυλ παιχνιδιού: «Μου αρέσει η πίεση ψηλά. Σίγουρα έχει αρκετά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα η ομάδα και θα πρέπει να δούμε τις δυνάμεις μας. Αν χρειαστεί να πιέσουμε θα το κάνουμε».

Για το πόσο χρόνος χρειάζεται για να δούμε την ομάδα του Σωφρόνη: «Δεν βάλω χρονοδιαγράμματα. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ποδοσφαιριστές. Οι αρκετές αλλαγές δεν βοηθούν, έχουν μπλοκάρει. Πρέπει να τους δώσουμε σωστές οδηγίες και να καταφέρουμε να τους απελευθερώσουμε. Καθημερινά πρέπει να βελτιωνόμαστε, να βάζουμε ψηλά τον πήχη και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο για να κερδίσουμε όσους πιο πολλούς βαθμούς γίνεται».

Για τις μεταγραφές: «Ποτέ δεν σταματά η δουλειά του προπονητή, δηλαδή να βλέπει ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που εργάζεται σε μία ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν θα πρέπει να έρθουν το δυνατό το πιο συντομότερο. Ένα στοιχείο που μου αρέσει είναι αυτοί που θα έρθουν να είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε τώρα».

Για το τι χρειάζεται βελτίωση: «Αυτό που είδαμε από τη πρώτη στιγμή. Όταν απουσιάζει ο Φλοριάν ήταν μόνο ο Τρίσκο και ο Μακρής που μπορούν να δώσουν λύσεις ως επιθετικοί. Η επιστροφή του Φλοριάν θα μας δώσει άλλη δυναμική. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα».

Για τις απουσίες και τους τερματοφύλακες: «Ο Τομ είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα μας λείψει με την Άχνα. Για τον Τόνιο ξέρετε ότι η θέση του τερματοφύλακα είναι μια θέση που θέλει στήριξη. Θα στηρίξουμε και τους δύο αλλά και τον Αντρέα για να έχουμε μια σημαντική τριάδα».