Σωφρόνης: «Μας κτυπάει καμπανάκι. Είναι κάτι που πρέπει να αποβάλουμε»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Σωφρόνης Αυγουστή μετά τη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16 του κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, από τώρα ξεκινούμε τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Αυτό που κρατάμε σήμερα είναι μόνο το ότι κερδίσαμε το πρώτο ημίχρονο, τα πρώτα 18′ μπήκαμε στο γήπεδο ξέραμε τι θέλαμε, μετά το γκολ… αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό για να μας κτυπήσει το καμπανάκι, χωρίς προσπάθεια και πάθος στη περισσότερη διάρκεια δεν μπορείς να κερδίσεις, όλοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί. Αυτό που καλώ εγώ είναι τον κόσμο την Κυριακή, προσφέρεται το παιχνίδι και η ώρα να έρθουν στο ΓΣΠ γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή και ποιοτική ομάδα που δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Συγχαρητήρια στους παίκτες για το πρώτο ημίχρονο αλλά θέλει πολλή προσπάθεια για να προκριθούμε».

Για το τι άλλαξε μετά το 18′; «Είναι κάτι που πρέπει να το αποβάλουμε από τα αποδυτήρια, παρόλο που ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμένει, αυτό έπρεπε να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Ίσως επειδή έχουμε το παιχνίδι της Κυριακής κάπου χαλαρώσαμε, ρίξαμε ρυθμό αλλά όταν χαλαρώνεις βλέπεις το αποτέλεσμα, ο αντίπαλος δημιουργεί προβλήματα και στο τέλος κουράζεσαι παραπάνω. Για αυτό, αυτό το παιχνίδι είναι ένα καλό μήνυμα για όλους μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι 95′, να αποφύγουμε τα λάθη, μόνο έτσι βελτιώνεσαι, βλέπουμε το πολύ μεγάλο παιχνίδι που μας περιμένει. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε από ναέναν, πιστεύουμε στη στήριξη του κόσμου που ήρθε παρά το κρύο».

Για τον Εντονγκαλά: «Δεν πήραμε το ρίσκο, αυτά που συμβαίνουν πριν το παιχνίδι σίγουρα κάπου αλλάζουν κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν πήραμε το ρίσκο, για να τον έχουμε την Κυριακή».

Για τις φήμες για Οκριασβίλι και Σαρφό «Δεν έχω καμιά ενημέρωση, και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες, ο Όκρι είναι στην ομάδα μας, εμείς βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν με απασχολεί η μεταγραφική περίοδος, υπάρχει καλό ρόστερ, από αυτούς που έχουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά πράγματα. Σίγουρα κάθε καλός παίκτης ενδιαφέρει την ομάδα, και να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος ο προγραμματισμός δεν σταματά».