Σκητ Ανδρών: Μπορούσαν κι οι δύο για τελικό…

Στην 9η και 10η θέση οι δύο σκοπευτές που έφτασαν κοντά στην πηγή

Ως ένας μεγάλος κύκλος χαμένων ευκαιριών, εξελίχθηκε για τους Γιώργο Αχιλλέως και Δημήτρη Κωνσταντίνου ο αγώνας του Σκητ στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020».

Στην εξέλιξη του αγώνα και οι δύο σκοπευτές βρέθηκαν κάποια στιγμή εντός εξάδας που θα οδηγούσε στον τελικό, όμως τελικά κατέλαβαν την 9η θέση ο Αχιλλέως και τη 10η θέση ο Κωνσταντίνου.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Γιώργο Αχιλλέως χάθηκε σε ένα ανεπανάληπτο shoot-off με τη συμμετοχή έξι αθλητών που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 122/125 επιτυχίες, εκ των οποίων οι τρεις θα κέρδιζαν το εισιτήριο για τον τελικό. Αν και η ψυχολογία εκείνη την ώρα βρισκόταν στα ύψη, αφού η ευκαιρία για τον κύπριο σκοπευτή, δόθηκε κυριολεκτικά στους τελευταίους δίσκους, αναπάντεχα ο Αχιλλέως έγινε ο πρώτος που αστόχησε στην διαδικασία του shoot-off, και κατ’ επέκταση ο πρώτος που αποχώρησε από τον αγώνα, μένοντας τελικά στην 9η θέση.

Ο Γιώργος Αχιλλέως φανερά απογοητευμένος, απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση για την απρόσμενη αυτή εξέλιξη. Ωστόσο στην 5η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο κορυφαίος κύπριος «σκήτερ» κατέλαβε για δεύτερη φορά την εξαιρετικά τιμητική 9η θέση (η άλλη ήταν το 2004 στην Αθήνα), ενώ μεταξύ άλλων στο βιογραφικό του καταγράφεται η κορυφαία Ολυμπιακή του παρουσία το 2008 στο Πεκίνο όταν κατέλαβε την 5η θέση, όπως επίσης, η 11η στο Λονδίνο το 2012 και η 20η στο Σίδνεϊ το 2000.

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, ο δεύτερος κύπριος σκοπευτής που συμμετείχε στον αγώνα είχε και αυτός τις μικρές άτυχες στιγμές που του στέρησαν την παρουσία έστω και στη διαδικασία του shoot-off. Στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέγραψε το υψηλό 121/125 το οποίο του εξασφάλισε τελικά την 10η θέση. Ωστόσο και αυτός σκέφτεται ακόμη εκείνο τον χαμένο δίσκο στην τελευταία του προσπάθεια της πρώτης μέρας, από μια εύκολη σχετικά βάση, εξέλιξη που αποδείχτηκε καθοριστική για τη συνέχεια.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Κωνσταντίνου σημείωσε: «Ο στόχος μου ήταν ο τελικός. Δυστυχώς έμεινα έξω από τον τελικό για ένα δίσκο, αλλά θα κρατήσω μόνο τα θετικά. Ήταν μια πολύ καλή παρουσία για μένα στην πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα συνεχίσω ξανά για το μέλλον για την επόμενη Ολυμπιάδα. Εγώ μόνο κερδισμένος βγαίνω από αυτόν τον αγώνα. Αυτή τη στιγμή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν δίπλα μου όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Πάλεψα αρκετά τα τελευταία χρόνια και στερήθηκα αρκετά πράγματα. Θα προσπαθήσω να μείνω προσγειωμένος και ταπεινός για να δουλέψω για τα επόμενα χρόνια που έρχονται».

Το ακόμη πιο εκπληκτικό αυτού του αγώνα με τις πολλές ανατροπές, ήταν η εξέλιξη του τελικού όπου οι τρεις σκοπευτές που πέρασαν από τη διαδικασία του shoot-off ήταν αυτοί που τελικά κατέκτησαν τα τρία μετάλλια. Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχτηκε για άλλη μια φορα ο Αμερικανός Βίνσεντ Χάνκοκ, αργυρός ο Δανός Γιέσπερ Χάνσεν και χάλκινος ο Αμπντουλλάχ Αλρασίντι από το Κουβέιτ.