Σκίστε τα κουπόνια!

Με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και βλέποντας τη βαθμολογική συγκομιδή του να αυξάνεται, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου θα πρέπει όσοι πόνταραν ότι αυτή η ομάδα θα πήγαινε διαβάθμιση… να σκίσουν αμέσως τα κουπόνια τους.

Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς, όμως η ομάδα της Λευκωσίας απέδειξε, στα δώδεκα παιχνίδια που έδωσε, ότι το όνομά της θα πρέπει να εμπλέκεται σε συζητήσεις για τα πάνω διαζώματα και όχι σε αυτές για διαβάθμιση. Με βάση τους βαθμούς που έχουν μαζέψει οι μαυροπράσινοι, φρονώ ότι μόνο αν αποδειχθούν ιδανικοί αυτόχειρες θα κινδυνέψουν.  Η νέα νίκη (3-2), με ανατροπή κόντρα στην Καρμιώτισσα, ανέβασε τον Ολυμπιακό στους 22 βαθμούς και θέλει ακόμη τρεις για να φθάσει την περσινή του συγκομιδή, όταν σε ολόκληρο πρωτάθλημα (σ.σ. εντάξει, στις 23 αγωνιστικές πριν από τη διακοπή) είχε μαζέψει 25 βαθμούς, ενώ πέρσι σε 12 αγωνιστικές είχε μόλις 12.

Για να βρούμε καλύτερο απολογισμό για την ομάδα του Τακτακαλά, στο ίδιο διάστημα, θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στη σεζόν 2002-03. Τότε, είχε πάρει 24 βαθμούς, έχοντας πάλι επτά νίκες, όμως κατέγραψε λιγότερες ήττες σε σχέση με φέτος (δύο έναντι τεσσάρων).

Συνεχίζει με Σεραφείμ

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, μπαίνει τελεία. Αν θα είναι… πάνω ή κάτω θα το δείξει ο χρόνος. Στον πάγκο του Ολυμπιακού θα συνεχίσει ο Κώστας Σεραφείμ, ο οποίος πήρε τα ηνία μετά την αποχώρηση του Γιάννη Πετράκη. Αρχικά, πρόθεση των μαυροπράσινων ήταν να κινηθούν για αντικατάσταση του Ελλαδίτη τεχνικού, όμως πλέον έγινε στροφή και ο Κώστας Σεραφείμ δεν είναι απλώς υπηρεσιακός, όπως τονίζεται και σε επίσημες δηλώσεις. Θυμίζουμε ότι ο Κύπριος τεχνικός κάθισε στον πάγκο στις νίκες με ΑΠΟΕΛ και Καρμιώτισσα.