Σηκώνουν κεφάλι στην ΑΕΛ, τα δεδομένα ενόψει Απόλλωνα

Το «χαστούκι» που δέχθηκε η ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό ήταν γερό και δυνατό. Δεν είναι μόνο η ήττα που προκάλεσε έντονη απογοήτευση, αλλά και τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε η άμυνα των γαλαζοκιτρίνων. Αλλιώς… μεταφράζεται μια ήττα με 2-1 και αλλιώς με 4-2.

Είναι αλήθεια πως η ομάδα της Λεμεσού δεν μας έχει συνηθίσει φέτος σε τέτοιες βαριές ήττες, με τα τέσσερα γκολ να αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην τρέχουσα σεζόν. Η μοναδική φορά που δέχθηκε περισσότερα από δύο γκολ σε αγώνα ήταν στο παιχνίδι με την Ομόνοια, του πρώτου γύρου (3-0).

Αυτό καλούνται να το διαχειριστούν με προσοχή ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι συνεργάτες του. Σαν μια μεγάλη ομάδα που είναι η ΑΕΛ, καλείται να αξιοποιήσει με συγκεκριμένο τρόπο το 24ωρο που μεσολαβεί μέχρι το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Και η σημερινή προπόνηση, όπως και αυτές των δύο προηγούμενων ημερών, είναι καθοριστική για την ψυχολογία των παικτών που θα κληθούν να σηκώσουν κεφάλι και να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Στραχίνια Κέρκεζ, όπως και τους Μπουνόζα – Έουλερ.

Επέστρεψε ο Αβντιγιάι μετά την τιμωρία που εξέτισε, και μάλιστα έφερε φρέσκο επιθετικό… αέρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παρά την ήττα. Αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος, δοκίμασε το πόδι του 1-2 φορές, ενώ στάθηκε εξαιρετικά άτυχος όταν σημάδεψε το δοκάρι.