Σίγουρος για την Ομόνοια ο Ντούρις και έτοιμος να τα… ακούσει από τους Ανορθωσιάτες!

Ο Σλοβάκος μίλησε στα ξένα ΜΜΕ...

«Εκπλάγηκα ευχάριστα με τόσες προσφορές που έλαβα. Από την Ουγγαρία, την Πολωνία και το τσεχικό πρωτάθλημα. Αλλά όταν μίλησα με την Ομόνοια, ήμουν πλέον σίγουρος», υπογράμμισε σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ιστοσελίδα, www.sport.cz ο Μίχαλ Ντούρις.

Ο Σλοβάκος επιθετικός μεταξύ άλλων, σχολίασε το γεγονός ότι μεταγράφηκε σε μία ομάδα αντίπαλο της Ανόρθωσης και έδειξε έτοιμος να τα… ακούσει από τους φίλους των κυανόλευκων.

H Kύπρος έχει πλέον μεγαλύτερη θέση στην καρδιά σου; «Εκπλάγηκα ευχάριστα με τόσες προσφορές που έλαβα. Από την Ουγγαρία, την Πολωνία και το τσεχικό πρωτάθλημα. Αλλά όταν μίλησα με την Ομόνοια, ήμουν πλέον σίγουρος. Αποφάσισα να μείνουμε στην Κύπρο, όπου εγώ και η οικογένειά μου είμαστε για δυόμισι χρόνια. Περίμενα να τερματιστεί το συμβόλαιό μου με την Ανόρθωση, ώστε να μείνω ελεύθερος και η Ομόνοια να μην πρέπει να πληρώσει αποζημίωση για μένα. Η Ανόρθωση συμπεριφέρθηκε καλά, η διοίκηση έλαβε υπόψη ότι έκανα καλή εξυπηρέτηση (σ.σ. χάρισε δεδουλευμένα περίπου 70.000 ευρώ) στο σύλλογο».

Είχες καλή θητεία στην Ανόρθωση, γιατί άλλαξες ομάδα; «Μετά την περασμένη σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα  που έληξε πρόωρα λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, ασχολήθηκα με το μέλλον μου. Έφτασα στο συμπέρασμα ότι θα προσπαθούσα να βρω άλλο ένα συμβόλαιο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πίσω από την απόφασή μου».

Η επιστροφή στο Πίλσεν δεν ήταν στο μυαλό σου; «Η Βίτορια δεν ήταν μεταξύ των ενδιαφερομένων, δεν μίλησα με κανέναν από το κλαμπ. Αλλά είναι αχρείαστο να συζητάμε ποιος από το τσεχικό πρωτάθλημα με προσέγγισε. Επιτρέψτε μου να αποκαλύψω ότι ήταν μια ομάδα από τις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της περασμένης σεζόν. Πραγματικά δεν σκέφτηκα να επιστρέψω στην Τσεχία. Παρόλο που βίωσα την πιο όμορφη περίοδο της καριέρας μου στο Πίλσεν, η προτεραιότητα για μένα ήταν να μείνω στο εξωτερικό. Χαίρομαι που η Ομόνοια με κάλεσε, δεν χρειάστηκε να μετακομίσω σε άλλη χώρα. Πιστεύω όμως ότι θα ακούσω πολλά από τους οπαδούς της Ανόρθωσης κατά τη διάρκεια των μεταξύ μας αγώνων».

Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των συλλόγων; «Στην Κύπρο, το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα άθλημα, υπάρχει μια τεράστια αντιπαλότητα μεταξύ των πέντε κορυφαίων συλλόγων. Οι αγώνες Ανόρθωσης και Ομόνοιας συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς. Ωστόσο, παρόμοιες μετεγγραφές μεταξύ των καλύτερων ομάδων δεν είναι κάτι ιδιαίτερο στην Κύπρο. Γίνονται κάθε χρόνο, επομένως η περίπτωση μου δεν είναι κάτι πρωτοφανές».

Στην Ομόνοια θα μπορείς να μιλήσεις την πατρική σου γλώσσα με τους Λέτσγιακς και Λούφτνερ: «Είναι υπέροχο που είναι εδώ. Δεν μιλάω καλά ελληνικά. Καταλαβαίνω τους όρους του ποδοσφαίρου. Όμως, σε όλες τις ομάδες μιλάνε αγγλικά, συμπεριλαμβανομένων και των προπονητών. Πριν έρθω στην Ομόνοια, ήρθα σε επαφή και με τους δύο ποδοσφαιριστές. Μόλις μου πρότειναν να πάω μετεγγραφή στην Ομόνοια».