Σφύριξαν τη λήξη: Διακοπή και αύξηση ομάδων

Άδοξα ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική σεζόν στην Κύπρο.

Η τάση που διαμορφώθηκε εδώ και καιρό για οριστική διακοπή δεν έγινε δυνατό να ανακοπεί και στη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ, που πραγματοποιήθηκε στο ΓΣΠ, πάρθηκε η απόφαση -μετά από ψηφοφορία- για το φινάλε.

Με συνοπτικές διαδικασίες και με συντριπτικό ποσοστό η απόφαση για διακοπή

Παράλληλα, αποφασίστηκε (όπως αναμενόταν πως θα συμβεί στο ενδεχόμενο διακοπής) να μην υπάρξει υποβιβασμός και την επόμενη σεζόν να διεξαχθεί πρωτάθλημα 14 ομάδων (ανεβαίνουν Ερμής-Καρμιώτισσα).

Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος 14 ομάδων και πότε επιστρέφουμε στις 12

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, όλα δείχνουν πως η Ομόνοια ως πρωτοπόρος θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League (1ο γύρο) και Ανόρθωση (2ο γύρο), ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας (1ο γύρο) σε αυτα του Europa League.

Υπενθυμίζουμε πως το δ.σ. της ΚΟΠ συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή (8/5) και παρότι και τότε όλα έδειχναν πως πάμε για οριστική διακοπή, η λήψη της απόφασης πήρε παράταση, μετά από συστάσεις της UEFA η οποία είχε τονίσει πως με τα ισχύοντα δεδομένα δεν δικαιολογούνταν διακοπή.

Παρ’ όλα αυτά, στη χθεσινή (14/5) σύσκεψη για το ποδόσφαιρο στο Προεδρικό, οι επιδημιολόγοι και η κυβέρνηση δεν ενέκριναν το πρωτόκολλο που ετοίμασε η ΚΟΠ για επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων και ακολούθως του πρωταθλήματος, κάτι που έβαλε… το νερό στ’ αυλάκι ώστε σήμερα να επικυρωθεί η απόφαση για διακοπή.

Σημειώνεται πως λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίας του δ.σ. της ΚΟΠ η Ανόρθωση ενημέρωσε πως έστειλε επιστολή στην κυπριακή ομοσπονδία και την UEFA, ζητώντας αναβολή στη λήψη της απόφασης και παραθέτοντας τις δικές της τροποποιήσεις στο πλάνο που ετοίμασε η ΚΟΠ, ώστε να είναι εναρμονισμένο με τα διατάγματα. Όπως αποδείκτηκε αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει τα σχέδια των υπολοίπων με αποτέλεσμα στη συνεδρία να αποφασιστεί το φινάλε.