Σελίμοβιτς: «Λένε πως έχω ταξιδιωτικό πράκτορα, όχι ατζέντη!»

Για τη μεταγραφή του από τον Απόλλωνα στον ΟΦΗ μίλησε σε MME του Λουξεμβούργου ο Βαχίντ Σελίμοβιτς, σχολιάζοντας με χιούμορ το γεγονός πως συνεχίζει να… περιπλανιέται στη Μεσόγειο και αποκαλύπτοντας ένα αστείο που του λένε για τον ατζέντη του.

Ο πρώην αμυντικός των κυανολεύκων μίλησε ανάμεσα σε άλλα και για το επίπεδο του πρωταθλήματός μας, ενώ τόνισε πως παρότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πλέον κάτω από το κυπριακό στην κατάταξη της UEFA, είναι πεποισμένος ότι η μεταγραφή του είναι βήμα προς τα εμπρός.

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξή του…

Μετά την Κύπρο συνεχίζεις το τουρ στη Μεσόγειο;

Ήδη μου έστειλαν αστεία sms για αυτό. Μου λένε ότι μου αρέσει η ζωή στη θάλασσα και ότι δεν έχω μάνατζερ αλλά ταξιδιωτικό πράκτορα! Αλλά δεν είναι έτσι. Απλώς είμαι τυχερός επειδή έχω ανθρώπους που νοιάζονται για εμένα. Είχα πολύ καλή σεζόν στην Κύπρο. Δεν είναι διακοπές που με περιμένουν, αλλά δουλειά.

Είναι σπάνιο μια ομάδα που απορρίφθηκε η πρότασή της να επανέρχεται έξι μήνες μετά για τον ίδιον παίκτη…

Είμαι χαρούμενος που ο ΟΦΗ δεν άλλαξε γνώμη και συνέχισε να με παρακολουθεί. Ξέρω τον βοηθό προπονητή (σ.σ. Περικλής Παπαπαναγής) γιατί ήταν στον Απόλλωνα, αλλά δεν είναι μέσω αυτού που έγινε η μεταγραφή.

Δεν πρόλαβες τον Γκατούσο. Θα σου άρεσε να δουλέψεις μαζί του;

Γιατί όχι στο μέλλον; Είναι ακόμη προπονητής στη Μίλαν, δεν είναι; Όχι, αστειεύομαι…

Είναι βήμα προς τα εμπρός το ελληνικό πρωτάθλημα; Πάντως το κυπριακό είναι μια θέση πιο πάνω στη βαθμολογία της UEFA. Είναι υποκειμενικό αλλά έχεις την εντύπωση ότι με το να αντιμετωπίζεις μεγάλους συλλόγους θα προοδεύσεις περισσότερο;

Πολλοί υποτιμούν το κυπριακό πρωτάθλημα. Οι ομάδες που πετυχαίνουν πράγματα στην Ευρώπη, όπως ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Απόλλων… είναι αρκετές. Στην Ελλάδα οι ομάδες είχαν δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια αλλά το επίπεδο είναι καλό παντού. Κι εγώ όταν αντιλήφθηκα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι χαμηλότερα ένιωσα περίεργα αλλά ξέρω ξεκάθαρα πως είναι βήμα προς τα εμπρός. Δίνεται περισσότερη προσοχή και σεβασμός στο ελληνικό πρωτάθλημα παρά το κυπριακό.