Σαββίδης στο «Total Green»: «Μπορεί και πιο κάτω ο ΑΠΟΕΛ»

Για το «αιώνιο» ντέρμπι, τον ΑΠΟΕΛ και την κατάσταση που επικρατεί στους γαλαζοκίτρινους κλήθηκε να μιλήσει ανάμεσα ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας Γιώργος Σαββίδης που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή των πρασίνων, «Total Green» της Primetel.

Aναλυτικά όσα ανέφερε για τον ΑΠΟΕΛ…

«Oυσιαστικά το ΑΠΟΕΛ δεν απείλησε. Όταν παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι καθοριστικό για εσένα υπάρχει πίεση. Μπορεί το ΑΠΟΕΛ να είχε πίεση του πρεστίζ, του γοήτρου, αλλά εσύ είχες και τα δύο.

Το φετινό ΑΠΟΕΛ έσπασε πολλά αρνητικά ρεκόρ. Ακόμα και ο ΑΠΟΕΛίστας, αν του έλεγες στην αρχή της σεζόν ότι η ομάδα του θα έβγαζε αυτή την εικόνα, δεν θα πίστευε με τίποτα, θα έλεγε ‘εντάξει, είσαι του ψυχιατρίου’.

Ναι, μπορούσε το ΑΠΟΕΛ να πάει πιο κάτω. Όταν ο παίκτης νιώθει ότι δεν έχει στόχους… όταν είσαι παίκτης του ΑΠΟΕΛ και ξέρεις ότι σου έμεινε ένας στόχος, το κύπελλο, εάν βγει απ’ το κύπελλο ποιος θα είναι ο στόχος; Να παλέψει για τη διαβάθμιση; Είναι στόχος αυτός; Ή θα σκέφτεται ο παίκτης πότε θα φύγει από τον ΑΠΟΕΛ; Φαντάσου να ‘σαι παίκτης του ΑΠΟΕΛ, που για μένα όταν πήγε στους 8 ήταν θαύμα για την Κύπρο, και να φτάνει να μην έχει στόχο και ο στόχος να είναι να γλιτώσει τη διαβάθμιση. Είναι στόχος; Για τον παίκτη του είναι στόχος; Αν ο παίκτης πλέον φτάσει στο σημείο να κυνηγά αυτόν τον στόχο σημαίνει φεύγει από τον ΑΠΟΕΛ. Θα παίζει; Για αυτό σου λέω ότι μπορεί να πάει και πιο κάτω.

Ο Πουρσαϊτίδης μετά το παιχνίδι παραδέχτηκε, είπε ότι το δεύτερο ημίχρονο κρατούσαν περισσότερο μπάλα αλλά δεν απείλησαν. Άρα; Ουσιαστικά είπε ότι δεν ήμασταν ικανοί να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο επιθετικά, που να δημιουργήσουμε κάτι και να πάρουμε κάτι. Ουσιαστικά ήταν μια ομάδα που δεν έβαλε καθόλου πίεση, εύκολα η Ομόνοια, ήσυχα, χωρίς πίεση έβγαλε το παιχνίδι».