Σας… απάντησαν, η ζωή σας κοστολογείται λιγότερο

Ρωτούσαν απελπισμένοι οι ποδοσφαιριστές της Β’ Κατηγορίας με προχθεσινή επιστολή τους, ανάμεσα σε άλλους αρμόδιους φορείς, στο Υπουργείο Υγείας και στην ΚΟΠ, «Μήπως η ζωή μας κοστολογείται λιγότερο από αυτήν των συναδέλφων μας της Α’ Κατηγορίας;».

Το ρωτούσαν διότι ενώ έπρεπε να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο σε σχέση με τα τεστ κορωνοϊού (στάλθηκε και σχετική επιστολή στα σωματεία πριν από λίγο καιρό που καθιστούσε υποχρέωσή τους κάτι τέτοιο) πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, αυτό δεν έγινε λόγω του κόστους, έτσι οι περισσότερες ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς να γίνουν οι έλεγχοι.

Πώς δηλαδή πρέπει να νιώθουν οι ποδοσφαιριστές της Β’ Κατηγορίας όταν στην Α’ Κατηγορία εφαρμόστηκε κανονικά το πρωτόκολλο και έκαναν όλες οι ομάδες τεστ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και δεν έγινε το ίδιο με αυτούς; Απηύθυναν έκκληση οι παίκτες για μετάθεση των αγώνων της πρώτης αγωνιστικής «ώστε να μπορέσει να βρεθεί η λύση και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την ασφάλεια της υγείας όλων των εμπλεκομένων».

Όμως, οι αρμόδιοι τους έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ούτε που συγκινήθηκαν για να θωρακίσουν την υγεία των παικτών.

Από τη στιγμή που αρνήθηκαν να αποδεχτούν το αίτημά τους για αναβολή της αγωνιστικής μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, είναι λες και τους απάντησαν ότι η ζωή τους κοστολογείται λιγότερο από αυτήν των συναδέλφων τους της Α’ Κατηγορίας.

Από ό,τι φαίνεται το πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή καθορίζεται… από την κατηγορία. Άμα παίζεις στην Α’ Κατηγορία πρέπει να προστατευτείς από τον κορωνοϊό, αν όχι, ας κολλήσεις.

Υ.Γ Από τη στιγμή που το πρωτόκολλο εφαρμόζεται αλά καρτ, οι συνέπειες μπορεί να είναι μεγάλες ακόμη και για τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας. Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη αρκετές από τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας έχουν αγώνα κυπέλλου με ομάδες της Β’ Κατηγορίας. Παίζουν δηλαδή κορώνα-γράμματα τόσο την υγεία τους όσο και την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος…