«Σαμποτάζ εναντίον του Τσιρείου – Πίεσαν την Παγκυπριακή να ακυρώσει την ασφάλεια»

Το πρόβλημα που προκύπτει με το Τσίρειο στάδιο αναλύθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με τον πρόεδρο του ΓΣΟ, Κυριάκο Τσολάκη, να κάνει λόγο για σαμποτάζ. Όπως σημείωσε, με βάση τα δεδομένα δεν πρόκειται να γίνουν αγώνες στο γήπεδο της Λεμεσού με την παρουσία κόσμου.

Η αρχική τοποθέτηση του Κυριάκου Τσολάκη: «Ζητήσαμε από την Παγκυπριακή να μας πει τους λόγους της ακύρωσης του συμβολαίου. Γίνεται σαμποτάζ εναντίον του ΓΣΟ και του Τσιρείου ώστε να μην γίνει η αναβάθμιση του σταδίου. Μετά την απόφαση της Παγκυπριακής αποταθήκαμε σε 5-6 εταιρείες οι οποίες είτε δεν απάντησαν είτε απάντησαν αρνητικά. Κανένα αίτημα για αποζημιώσεις δεν έχει σημειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποφασίσαμε ομόφωνο να αναστείλουμε όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στο Τσίρειο».

Δεν θα πραγματοποιηθεί το Άρης-Απόλλων την ερχόμενη αγωνιστική: «Μπορεί να γίνει νοούμενου ότι δεν θα έχει φιλάθλους».

Για το γεγονός ότι είναι άνισο για τις ομάδες της πόλης: «Είναι άνισος ανταγωνισμός εναντίον των ομάδων. Αποταθήκαμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με επιστολή που κοινοποιήσαμε στον ΚΟΑ, στην ΚΟΠ και στα τρία σωματεία. Δεν μας απάντησε ακόμα ο πρόεδρος.

Από το 2014 έχει εγκριθεί η αναβάθμιση των κερκίδων και του στεγάστρου. Μάλιστα το 2019 ο ΠτΔ δήλωσε ότι και να συμβαίνει, δύο έργα που θα γίνουν είναι το αστεροσκοπείο Τροόδους και η αναβάθμιση του Τσιρείου».

Ποιος ο λόγος που έμεινα τελευταία στιγμή, πριν από αγώνα, να μιλήσουν για το πρόβλημα: «Περιμέναμε ότι η ασφαλιστική θα ανακαλούσε την απόφαση της. Δεν μας έστειλε επιστολή αλλού την έστειλε. Μας έστειλε mail 13 μέρες πριν. Πιστεύω ότι πίεσαν την Παγκυπριακή να μας ακυρώσει την ασφάλεια».

«Για εμάς είναι αμάρτημα να χαλάσει η μία κερκίδα από τις δύο. Είναι η ιστορία της Λεμεσού. Δεν μπορούμε σε μια νύχτα να αλλάξει η μία κερκίδα. Να μας πουν που θα πάνε οι εγκαταστάσεις που είναι κάτω από κάθε κερκίδα. Μας είπαν γίνεται σεβαστή η απόφαση του Δ.Σ. Στη συνέχεια είχαμε συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΚΟΑ μας υποσχόταν πως θα γίνει συνάντηση ΚΟΑ με ΓΣΟ και να πάμε με πρόταση στον πρόεδρο».

Εάν οι αγώνες ΑΕΛ-Ομόνοια και Άρης-Ολυμπιακός έγιναν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη: «Μας δόθηκε ένας μήνας παράταση. Κατά τη νομική μας άποψη ολοκληρωνόταν 11 του μήνα η ασφαλιστική μας κάλυψη».

Για το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης: «Με επιστολή που στάλθηκε από την αστυνομία στις 21 Νοεμβρίου, μας καλούσε σε τρεις μέρες να διορθώσουμε τις 13 κάμερες. Εμείς τρέχαμε από την ίδια στιγμή».

«Σήμερα δέχτηκα τηλέφωνο από το Προεδρικό και πως γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης

Η θέση της Παγκυπριακής για τον τερματισμό του συμβολαίου ασφάλισης για το Τσίρειο