Ριζοσπαστική πρόταση του Βενγκέρ στη FIFA για το οφσάιντ

Ο νυν σύμβουλος της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, κατέθεσε ένα ριζοσπαστικό πλάνο για τον αμφιλεγόμενο κανονισμό του οφσάιντ στην εποχή του VAR, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει παράβαση μόνο όταν είναι εκτεθειμένο ολόκληρο το σώμα του επιτιθέμενου.

Τα πάνω-κάτω, πιθανόν προς το καλύτερο, ενδέχεται να φέρει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η πρόταση του Αρσέν Βενγκέρ, αναφορικά με τον κανονισμό του οφσάιντ και τη γραμμή του VAR.

Με δεδομένες τις άπλετες οριακές φάσεις που ο ψηφιακός διαιτητής έχει σταματήσει ως οφσάιντ για μία… τρίχα, ο Αλσατός τεχνικός, με την ιδιότητα του συμβούλου της FIFA και του επικεφαλής ανάπτυξης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κατέθεσε ένα νέο, ριζοσπαστικό πλάνο στον Τζιάνι Ινφαντίνο, το οποίο θα ελευθερώσει στο έπακρο τους επιτιθέμενους.

Συγκεκριμένα, ο πρώην τεχνικός της Άρσεναλ συνοψίζει την ιδέα στο εξής:

Δεν θα υπάρχει οφσάιντ, αν ο επιθετικός έχει έστω ένα μέρος του σώματος του, ακόμη και τη μύτη του παπουτσιού του, στην ευθεία με τον τελευταίο αμυνόμενο. Κοινώς, η γραμμή του οφσάιντ θα πάψει να τοποθετείται στο σημείο που προεξέχει ο επιθετικός βάσει κανονισμού και θα τοποθετείται στο σημείο που καλύπτεται!

Χαρακτηριστική φάση που με τον τωρινό κανονισμό θεωρείται οφσάιντ, αλλά δεν θα συνιστά παράβαση σύμφωνα με το πλάνο Βενγκέρ:

Πλέον, το σχέδιο αναμένεται να δοκιμαστεί, πρώτα σε περιορισμένη κλίμακα, πιθανόν με αφετηρία την κινεζική λίγκα.