Ρεπόρτερ ΠΑΟΚ στο «Γ»: «Μαέστρος με σπάνια χαρακτηριστικά»

Με την Ελένη Μπούντου, ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ στη γνωστή ελλαδική ιστοσελίδα «sdna.gr», επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας gipedo.politis.com.cy, με σκοπό να μας σκιαγραφήσει το νέο αστέρι του Απόλλωνα Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αλλά και να μας εξηγήσει τους λόγους της φυγής του 32χρονου Ολλανδού μεσοεπιθετικού από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Τα επόμενα 24ωρα ο «μαέστρος», όπως τον χαρακτήρισε η συνάδελφος, θα γίνει κάτοικος Λεμεσού και η κάθε λεπτομέρεια για τον παίκτη είναι σημαντική.

Η Ελένη έχει… υπό στενή παρακολούθηση τον ΠΑΟΚ, συνεπώς ξέρει απ΄ έξω και ανακατωτά τον ποδοσφαιριστή.

Αφού μας ανέφερε αρχικά ότι η αποχώρηση του παίκτη ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που δεν υπολογιζόταν από τον ΠΑΟΚ, πρόσθεσε:

«Ήταν εκτός αποστολής εδώ και καιρό, ελάχιστες συμμετοχές είχε φέτος και τα Χριστούγεννα αναχώρησε νωρίτερα απ΄ όλους τους ποδοσφαιριστές για την Ολλανδία με άδεια. Η επίσημη τοποθέτηση του ΠΑΟΚ ήταν ότι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Φαινόταν ότι και ο ίδιος ψαχνόταν να δει τι θα γίνει το Γενάρη. Να υπενθυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να τον αφήσει και το καλοκαίρι να φύγει. Και όντως ήταν μια ανάσα από την Αλ Αΐν, αλλά χάλασε στο παρά ένα».

Σε ερώτησή μας αν είναι βάσει απόδοσης που τέθηκε εκτός πλάνων ή αν έγινε κάποιο περιστατικό, η συνάδελφος ήταν ξεκάθαρη:

«Όχι, δεν έγινε ποτέ κάτι συγκεκριμένο, βάσει απόδοσης έχασε τη θέση του και την εμπιστοσύνη των προπονητών. Ωστόσο, γενικότερα ποτέ δεν τέθηκε θέμα αμφισβήτησης των ικανοτήτων του».

Για το ποια θεωρεί ότι είναι τα πιο δυνατά σημεία του Μπίσεσβαρ, σημείωσε: «Διαθέτει σπάνια χαρακτηριστικά, ευφυία στη δημιουργία, τεχνική κατάρτιση, είναι ένας μαέστρος στο γήπεδο ειδικά από τη μέση και μπροστά. Σίγουρα όσο περνούν τα χρόνια δεν τον βοηθά η ταχύτητά του αλλά οι αδυναμίες αυτές για παίκτες όπως τον Μπίσεσβαρ καλύπτονται από την ευφυία του».

Εκτός από το θέμα της ταχύτητας η οποία μειώνεται με τα χρόνια, θεωρείς ότι έχει και άλλα μειονεκτήματα ως παίκτης; «Και ανασταλτικά υστερεί γιατί οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές μπορεί να θεωρούν αγγαρεία να πρέπει να γυρίζουν πίσω να δίνουν βοήθειες, ειδικά όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ έξω αριστερά. Σπάνια τον έβλεπες να γυρνάει και ο ΠΑΟΚ πάντα είχε μπακ που ανέβαιναν…».

Σε ποια θέση παίζει καλύτερα; Έξω αριστερά ή ως επιτελικός;

«Στον ΠΑΟΚ έπαιζε περισσότερο έξω αριστερά αλλά νομίζω η θέση του επιτελικού του ταιριάζει περισσότερο. Γιατί αν δεις τις κινήσεις του μονίμως συγκλίνει στον άξονα. Πάει προς τη φυσική του θέση».

Από τα λεγόμενα της συναδέλφου η αγάπη που τρέφει ο κόσμος του ΠΑΟΚ για τον Μπίσεσβαρ είναι μεγάλη: «Μακάρι η Κύπρος να του δώσει το κίνητρο που έχασε στον ΠΑΟΚ. Γιατί είναι ωραίος παίκτης. Είναι πολύ κρίμα για μας που εξελίχθηκε έτσι. Ο κόσμος τον αγάπησε πολύ. Έχει και ωραίο στυλ σαν άνθρωπος, σαν χαρακτήρας».