Ράγκμπι: Μεγάλη νίκη της Εθνικής, άνοιξε ο δρόμος για την άνοδο

Με νίκη της Εθνικής ομάδας της Κύπρου στο ράγκμπι εναντίον της Σλοβενίας συνεχίστηκε η προσπάθεια της στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νότιας Περιφέρειας Β. 

Ο χθεσινός (24/5) αγώνας μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν την πρωτεία, ήταν δύσκολος για τα «αγρινά» και το ενδιαφέρων κράτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό όπου ο αρχηγός μας Λουκάς Φρίξου σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ 17-5 υπέρ της Κύπρου. 

Η νίκη κρίνει και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας αυτή τη σεζόν.

Το πρώτο ημίχρονο δεν βρήκε καμία ομάδα να πρωταγωνιστεί με την Κύπρο και τη Σλοβενία να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη.

Το σκορ άνοιξε στο τέλος του ημιχρόνου στο 40ο λεπτό ο Χρίστος Γεωργίου μετά από πολύ καλή ατομική κίνηση του Βάκη Αντωνίου. Ημίχρονο Κύπρος 5 – Σλοβενία 0.

Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε η Εθνική και στο 58ο λεπτό οι ίδιοι πρωταγωνιστές αυτή τη φορά με το Γεωργίου να ανταποδίδει και να δίνει πάσα στο Αντωνίου που σκόραρε ανοίγοντας το σκορ σε 10-0.

Τα ατομικά λάθη και η κακή αμυντική λειτουργία επέτρεψαν στη Σλοβενία να σκοράρει 10-5 στο 61ο λεπτό, αφήνοντας το ενδεχόμενο ανατροπής του αγώνα. Τον τελευταίο λόγο μετά από απανωτή επιθετική πίεση της Κύπρου είχε ο αρχηγός της ομάδας και το τελικό σκορ 17-5.

Η Εθνική έχει ακόμα ένα αγώνα για ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, καθώς δοκιμάζεται στη Σερβία στις 28 Απριλίου.