Ψηφίζω Σατσιά αντί Σαρφό…

Ως Κύπριοι φίλαθλοι έχουμε μανία με τους ξένους ποδοσφαιριστές, σε σημείο που πολλές φορές είμαστε διατεθειμένοι να ξεχάσουμε πλήρως τα δικά μας ταλέντα. Τελευταία περίπτωση που συμβαίνει αυτό, είναι η μανία των οπαδών του ΑΠΟΕΛ να πάρει η διοίκηση στον Αρχάγγελο τον Κίνγκσλεϊ Σαρφό, ξεχνώντας ότι στη μεσαία γραμμή υπάρχει ένα ταλέντο από την Κύπρο που σύμφωνα με τους ειδικούς θα αφήσει εποχή στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Μιλούμε ασφαλώς για τον μόλις 18 χρόνων Γιάννη Σατσιά. Ο Γιάννης είναι ένα πολυμηχάνημα στη μεσαία γραμμή, που μπορεί να τα κάνει όλα, κι αυτό σίγουρα αρέσει σε κάθε προπονητή. Και βέβαια, όπως μας έδειξε στα τελευταία δύο παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ, εκτός των άλλων ο Γιάννης σουτάρει εξαιρετικά και σκοράρει! Η ποιότητα που έβγαλε ο 18χρονος Σατσιάς την περασμένη εβδομάδα έπρεπε σίγουρα να είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης των φιλάθλων, ιδιαίτερα αυτών του ΑΠΟΕΛ. Αντί αυτού, κύριο θέμα ήταν αν η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη θα πρόσφερε στον Ολυμπιακό το μισό εκατομμύριο που ήθελε, συν βέβαια 300 – 400 χιλιάδες για τον ίδιο τον παίκτη!

Τρελά πράγματα από φιλάθλους που δεν ξέρουν με τίποτα να αναγνωρίσουν τι είναι το καλύτερο για την ομάδα τους, και οικονομικά και ποιοτικά. Προσωπικά, μεταξύ Σατσιά και Σαρφό ψηφίζω καρφωτό τον νεαρό γιο του Μαρίνου. Όχι γιατί είναι Κύπριος, αλλά γιατί οι ποδοσφαιρικές προοπτικές του είναι πολύ μεγαλύτερες από του Σαρφό. Ο Γιάννης, αν μείνει προσγειωμένος και δουλέψει, θα είναι ο νέος αρχηγός του ΑΠΟΕΛ για καμιά δεκαετία. Ο Σαρφό μπορεί να έρθει και να φύγει σε έξι μήνες!