Ψάχνουν και δεύτερο Γκάρνερ!

Έστω και στο παρά πέντε, και με τη βοήθεια του Μικ ΜακΚάρθι, στον ΑΠΟΕΛ βρήκαν τον φορ που τους ταιριάζει, τον 33χρονο Άγγλο Τζο Γκάρνερ. Μέσα σε εξαιρετικά μικρό διάστημα, ο Γκάρνερ μπήκε στο πετσί της ομάδας και βρήκε το, δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που δεν κατάφεραν οι όλο δύο ακριβοπληρωμένοι κεντρικοί επιθετικοί, ο Σαχάρ και ο Νούχιου.

Το γεγονός όμως ότι την ερχόμενη Δευτέρα (12/4/1988), ο Γκάρνερ γίνεται 33 χρόνων, αναγκάζει τους υπεύθυνους του προγραμματισμού να ψάξουν για να φέρουν το ερχόμενο καλοκαίρι έναν δεύτερο Γκάρνερ, με ηλικία κάτω των 30 χρόνων. Προϋπόθεση όμως είναι να βρεθεί παραθυράκι προκειμένου να αποχωρήσουν οι Νούχιου και Σαχάρ, οι οποίοι διατηρούν συμβόλαια. Αν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκτηθεί κι άλλος φορ.

Ξεχώρισε στα 18 του!

Ο Τζο Γκάρνερ, αν και δεν έκανε την πολύ μεγάλη καριέρα στα δύσκολα αγγλικά γήπεδα, εντούτοις κατάφερε μόλις στα 18 του χρόνια να ξεχωρίσει όταν πέτυχε 18 γκολ φορώντας τη φανέλα της Μπλάκμπερν Ρόβερς.

Στη συνέχεια η καριέρα του έμοιαζε με ασανσέρ, πότε πάνω πότε κάτω, με αποτέλεσμα να αλλάζει συνέχεια ομάδες. Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην Μπλάκμπερν είχε την ακόλουθη πορεία μέχρι να καταλήξει στον ΑΠΟΕΛ: Κάρλαϊς (65 αγώνες – 26 γκολ), Χάντερσφιλντ (16 – 0), Σκάνθορπ (18 – 6), Νότιγχαμ Φόρεστ (48 – 9), Γουότφορντ (24 – 1), Πρέστον (129 – 49), Ρέιντζερς Σκωτίας (31 – 7), Ίπσουιτς (32 – 10), Γούιγκαν (72 – 13). Φέτος, στον ΑΠΟΕΛ σε 10 αγώνες πέτυχε 8 γκολ.

Οι καλύτερες χρονιές του Γκάρνερ ήταν μεταξύ 2013 – 15 όταν πέτυχε 43 τέρματα με τη φανέλα της Πρέστον!