Ψάχνουν ημερομηνία…

Το πότε θα διεξαχθεί τελικά ο αναβληθείς αγώνας με την Πάφο είναι ένα θέμα που απασχολεί την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, η οποία υποχρεωτικά έχει στρέψει την προσοχή της στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ήδη το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι βαρυφορτωμένο και οι ημερομηνίες των αγώνων «γεμάτες». Λαμβάνοντας, δε, υπόψη ότι η ΑΕΚ θα δώσει καθοριστικό παιχνίδι κυπέλλου στις 25 Νοεμβρίου εναντίον της ΑΕΛ, δύσκολα μπορεί να εξευρεθεί κάποια κενή ημερομηνία μέχρι το τέλος του 2020 προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας της 9ης αγωνιστικής, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για χθες Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που προέκυψαν στην ομάδα της Πάφου FC.

Πότε η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και πότε το γεγονός ότι η ΑΕΚ και η Πάφος έχουν αγώνες πρωταθλήματος, είτε Παρασκευή είτε Δευτέρα, δημιουργούν προβλήματα στο να οριστεί το παιχνίδι κάποια Τετάρτη. Ως εκ τούτου, τη δεδομένη στιγμή είναι δύσκολο να εξευρεθεί ημερομηνία που να βολεύει και τις δύο ομάδες.

Εάν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα μιας εκ των δύο ομάδων, τότε το πιο πιθανό είναι ο αγώνας να διεξαχθεί αρχές του 2021. Το θέμα χειρίζεται η ΚΟΠ, η οποία σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα ημερομηνία.

Βλέπει Ανόρθωση

Ο Ζοάν Καρίγιο θα κατασκοπεύσει την Ανόρθωση στον εκτός έδρας αγώνα της με την Καρμιώτισσα προκειμένου να μελετήσει τον επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ. Στο ντέρμπι αυτό η ΑΕΚ αναμένεται, εκτός απροόπτου, να παραταχθεί πλήρης, αφού μέχρι τότε πιστεύεται ότι θα είναι ετοιμοπόλεμοι οι Μοϊσόφ, Ακοράν και Πλάνας.

Ειδικά για τον Μοϊσόφ, παρόλο που μετρά έναν μήνα αποχή, δεν αποκλείεται εφόσον κριθεί απόλυτα έτοιμος να φορέσει φανέλα βασικού, καθότι είναι γνωστό πως η Ανόρθωση είναι ιδιαίτερα δυνατή στον αέρα, κυρίως στις στημένες φάσεις. Ένας υγιής Μοϊσόφ μπορεί να δώσει λύσεις σ’ αυτόν τον τομέα.