Πρώτο ματς Premier League που πάει για αναβολή ελέω Covid-19

Το κύμα κορονοϊού στο στρατόπεδο της Νιούκαστλ φαίνεται πως έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί

Mε τα μέχρι τώρα δεδομένα και με τις πληροφορίες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες από την Αγγλία, είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να έχουμε την πρώτη αναβολή αγώνα της Premier League εξαιτίας του κορονοϊού.

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο γεγονός πως θα υπάρξει αναβολή στην αναμέτρηση Άστον Βίλα – Νιούκαστλ, που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής για την έναρξη της 11ης αγωνιστικής, με την “Daily Mail” να κάνει λόγο για κύμα κορονοϊού στο στρατόπεδο των καρακάξων που έχει πάρει πολύ μεγάλες και ανησυχητικές διαστάσεις.

Αυτή τη στιγμή το προπονητικό κέντρο της ομάδας έχει κλείσει μετά από την αποκάλυψη πως πέντε παίκτες του Στιβ Μπρους βρέθηκαν θετικοί στην πανδημία την Δευτέρα, με το εν λόγω μέσο να επικαλείται πηγές που κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό παικτών που έχουν μολυνθεί.

“Οι άνθρωποι της Νιούκαστλ έχουν σοβαρές ανησυχίες πως η εξάπλωση του κορονοϊού εντός της ομάδας θα γίνει πολύ χειρότερη σε περίπτωση που γίνει το ταξίδι στο Μπέρμιγχαμ και διανυκτερεύσουν εκεί.

Υπάρχει φόβος πως κάποιοι παίκτες που βρέθηκαν αρνητικοί αυτή την εβδομάδα θα ταξιδέψουν κανονικά με το γκρουπ και αργότερα θα βρεθούν θετικοί, κάτι που υποψιάζονται όλοι πως έγινε και στο πλαίσιο του προηγούμενου ματς πρωταθλήματος με την Κρίσταλ Πάλας”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το αίτημα της Νιούκαστλ για αναβολή ενδέχεται να απορριφθεί από την Premier League αν θεωρηθεί πως ένας ή και περισσότεροι παίκτες μολύνθηκαν επειδή είτε αυτοί είτε ο σύλλογος δεν ακολούθησε τις οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ωστόσο πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρχει αναβολη καθώς συντρέχει σοβαρός κίνδυνος ακόμα μεγαλύτερης εξάπλωσης του ιού μέσα από την πραγματοποίηση αυτού του αγώνα.