«Πρωταθλήτρια» στις προσθαφαιρέσεις

«Πρωταθλήτρια» στις μεταγραφές και στις αποδεσμεύσεις ενδέχεται να αναδειχθεί το φετινό καλοκαίρι η ΑΕΚ, αφού μετά από δύο αποτυχημένες χρονιές που η ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο η ανανέωση που θα επιχειρηθεί στο έμψυχο δυναμικό θα είναι γερή.

Ήδη το σωματείο της Λάρνακας ανακοίνωσε εννέα νέες μεταγραφές, ενώ είναι βέβαιο πως ο αριθμός των νέων προσθηκών θα γίνει διψήφιος, αφού υπολείπεται ακόμα ενίσχυση σε νευραλγικές θέσεις (κέντρο άμυνας, επίθεση).

Όσον αφορά τις αποδεσμεύσεις, αυτές αριθμούν τις 10, ωστόσο ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί μελλοντικά, αφού υπάρχουν παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια αλλά δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν, εξ ου και γίνονται διαβουλεύσεις προκειμένου να εξευρεθεί η χρυσή φόρμουλα και να αποτελέσουν και επίσημα παρελθόν. Διαδικασία, πάντως, που δεν είναι καθόλου εύκολη, καθότι οι παίκτες αυτοί απαιτούν αποζημιώσεις.

Όσον αφορά το θέμα των αποδεσμεύσεων, εκτιμάται ότι πολλά θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τις αρχές Ιουλίου, όταν οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν κλήση προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργομετρικές εξετάσεις, αφού η πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 5 Ιουλίου.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όταν οι κιτρινοπράσινοι αναμένεται να αναχωρήσουν για το εξωτερικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους (σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το αθλητικό κέντρο όπου θα μεταβεί η ομάδα), υπολογίζεται ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που θα δώσει την ευχέρεια στον Νταβίντ Καταλά να δουλέψει με τους πλείστους παίκτες τους οποίους προορίζει για τον βασικό κορμό της νέας ομάδας που σχεδιάζει να κτίσει ενόψει της επόμενης περιόδου.