Πρωταθλήτρια … άμυνας

Η ΑΕΚ μια αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου έχει δεχτεί μόνο έξι γκολ

Το «δέσιμο» του κεντρικού αμυντικού διδύμου Τόμοβιτς–Μιλίσεβιτς, η σταθερότητα που επιδεικνύει κάτω από τα γκολπόστ ο Ιωακείμ Τούμπας, αλλά και η τρομερή δουλειά που γίνεται στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας από τους Γκουστάβο και Μάμα (στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ τα πήγε αρκετά καλά και ο Άμπραχαμ), αποτελούν τους κυριότερους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόνο έξι γκολ παθητικό, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Δηλαδή, η ομάδα της Λάρνακας δέχεται 0,6 γκολ σε κάθε παιχνίδι.

Η άμυνα αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στην πρωταγωνιστική πορεία της ΑΕΚ σ’ αυτές τις πρώτες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, την ίδια ώρα που διαθέτει την 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 15 γκολ ενεργητικό, τέσσερα τέρματα λιγότερα από τον Απόλλωνα που διαθέτει την καλύτερη επίθεση (19 γκολ).

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι περισσότερα από τα μισά γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ, συνολικά οκτώ, τα έχει σημειώσει ο Ιβάν Τρισκόφσκι στις πρώτες εφτά αγωνιστικές. Δηλαδή, ο αρχηγός πέτυχε το 60% των γκολ που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα η ομάδα του. Είναι δε ενδεικτικό ότι μετά τον Τρισκόφσκι ακολουθούν οι Ντάρμπισαϊαρ και Γκιούρτσο, οι οποίοι πέτυχαν (μόνο) από δύο γκολ.

Σίγουρα, στην ΑΕΚ περιμένουν πολύ περισσότερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος από τους μεσοεπιθετικούς τους ποδοσφαιριστές στον τομέα του σκοραρίσματος. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι στα τρία τελευταία ματς, με Εθνικό Άχνας, Άρη και ΑΠΟΕΛ, στα οποία δεν κατάφερε να δει δίχτυα ο Τρισκόφσκι, η ΑΕΚ μόλις που σκόραρε μία φορά (ο Ρομό σε βάρος του Εθνικού). Στα δύο τελευταία ματς παρέμεινε άσφαιρη.