Πρωτάθλημα ή πρόκριση;

Μία από τις ερωτήσεις που τέθηκε στον Χένινγκ Μπεργκ στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό (29/10, 22:00) αγώνα της Ομόνοιας με την Αϊντχόφεν, που θα είναι ο πρώτος των πρασίνων σε ομίλους στο ΓΣΠ, ήταν αν είναι ρεαλιστικός στόχος η Ομόνοια να πάρει το πρωτάθλημα και να προκριθεί στον όμιλο.

Η απάντηση που έδωσε ο Νορβηγός:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είναι μια καλή εμπειρία οι όμιλοι. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια βελτιωνόμαστε ως ομάδα γιατί παίζουμε με καλύτερες ομάδες. Είναι μια εμπειρία, μας βοηθούν στην ανάπτυξη της ομάδας όμως πρέπει να βρούμε την ισορροπία για να είμαστε ανταγωνιστικοί και στην Κύπρο.

Το να περάσουμε στους 32 είναι δύσκολο με αυτό τον όμιλο. Είναι ψηλό το επίπεδο. Όμως σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για πρόκριση. Το ποδόσφαιρο όμως είναι όμορφο άθλημα γιατί όλοι μπορούν να συμβούν. Ανυπομονούμε για τα παιχνίδια. Η PSV είναι πολύ καλή ομάδα με καλά αποτελέσματα κι είναι καλό τεστ για εμάς αυτό το παιχνίδι».