Πρωτάθλημα CYTA: «Έφαγαν» τους Πορτογάλους οι Ελλαδίτες, τρεις χώρες στη 2η θέση

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα που αφορά και το κυπριακό πρωτάθλημα δημοσίευσε το CIES (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Ερευνών), που παρουσιάζει τις δέκα πρώτες σε εκπροσώπηση εθνικότητες σε 126 πρωταθλήματα παγκοσμίως.

Σε ό,τι αφορά το Πρωτάθλημα CYTA το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει καθώς η αύξηση των Ελλαδιτών ποδοσφαιριστών που επιλέγουν το νησί μας για να συνεχίσουν την ποδοσφαιρική τους καριέρα έχει καταστήσει την Ελλάδα ως τη Νο1 χώρα από την οποία οι ομάδες μας… εισάγουν.

Μάλιστα οι Ελλαδίτες «έκτισαν» διαφορά από τους Ίβηρες που είχαν τα πρωτεία τα προηγούμενα χρόνια αφού συνολικά 29 αγωνίζονται στις ομάδες μας, έξι περισσότεροι από Πορτογάλους και Ισπανούς, που με 23 ποδοσφαιριστές ισοβαθμούν με τους Βραζιλιάνους στη δεύτερη θέση!

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι 18 Γάλλοι, ενώ ακολουθούν οι Σέρβοι (12), οι Σκοπιανοί (9), οι Άγγλοι (8), οι Αργεντινοί και οι Κροάτες (6).

Γενικότερα, η Βραζιλία είναι η χώρα που έχει το ρεκόρ περισσότερων παικτών σε 23 πρωταθλήματα, με δεύτερη την Αργεντινή και τρίτη τη Γαλλία, η οποία όμως κάνει τις περισσότερες… εξαγωγές και στα τέσσερα (άλλα) μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (συνολικά σε 12), αφού έχει την πρωτιά σε Premier League, La Liga, Serie A και Bundesliga!

Η πιο συχνή διαδρομή ποδοσφαιριστών είναι φυσικά από τη Βραζιλία στην Πορτογαλία, αφού 141 Βραζιλιάνοι παίζουν στην πρώτη κατηγορία της ιβηρικής χώρας και ακόμη 106 στη δεύτερη κατηγορία της. Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν ζευγάρια χωρών που γειτονεύουν: Άγγλοι στην Ουαλία (100), Γάλλοι στο Λουξεμβούργο (93) και Άγγλοι στη Σκωτία (90).